Glas Javnosti

POZIV NA OTPOR KURTIJEVOM REŽIMU: Zbog deljenja letaka dvojica Srba privedena, pa puštena

Vesti
Autor: Glas javnosti

Takozvana "kosovska policija" pretresla je četiri lokacije na severu i uhapsila dve osobe zbog deljenja letaka sa pozivom na otpor.

Oni su posle informativnog razgovora pušteni, potvrdio je zamenik direktora tzv. policije na severu Veton Eljšani.

"Dvojica Srba koji su privedeni u policijsku stanicu u Severnoj Mitrovici, pušteni su nakon informativnog razgovora.

Njima se na teret stavljaju dva krivična dela. Jedan od njih tereti se za poziv na otpor i podsticanje na mržnju, a drugi za poziv na otpor i nedozvoljeno posedovanje oružja", rekao je Eljšani.

On je prethodno potvrdio da su uhapšeni G. K. (46) i D.S. (53), a da se traga za još jednom osobom.

Pre dva dana na ulicama Kosovske Mitrovice pojavili su se leci navodne "Narodne odbrane", u kojima se poziva na "otpor Кurtijevoj policiji", a Srpska lista je pozvala građane da ne nasedaju na takve "provokacije i podmetačine".


(Foto. Jutjub)

"Molimo naše sugrađane da ostanu mirni, jer su ovakve akcije, ko god ih sprovodio, usmerene protiv mira i čine se sa zlom namerom u cilju dalje destabilizacije, kako bi se Srbi okrivili za eventualne nove incidente", poručili su pre par dana iz Srpske liste.

Napomenuli su da je nekome, očigledno, namera da predstavi Srbe kao nasilne i sa sebe skrene pritisak, zbog ugnjetavanja Srba, navodeći da će srpski narod na Кosovu mirnim metodama nastaviti da se bori za zaštitu svojih prava i interesa na ovim prostorima.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR