Glas Javnosti

Policija u magacinu u Leposaviću zaplenila veće količine alkoholnih i bezalkoholnih pića, šećera, ulja…

Vesti
Autor: Glas javnosti

Još jedna akcija pretresa magacina u Leposaviću rezultirala je većom zaplenom alkoholnih i bezalkoholnih pića, šećera i ulja, mlečnih i drugih proizvoda.

Takozvana kosovska policija jutros je u saradnji sa kosovskom carinom izvršila proveru magacina u Leposaviću, na osnovu informacije da se u njemu nalazi krijumčarena roba, piše KoSSev.


Pretresom magacina pronađeno je i zaplenjeno 500 litara alkoholnih pića, 200 litara bezalkoholnih pića, 450 litara ulja, 500 kilograma šećera, 300 kilograma konditorskih proizvoda i 10 kutija cigareta bez markica, saopštili su iz Kosovske policije.

Navode da za ovu robu vlasnik – muškarac sa Kosova, nije posedovao potrebnu dokumentaciju. Sumnja se na izvršenje krivičnog dela „utaja plaćanja obavezne carinske takse, odnosno akcize“.


Inače, već drugu nedelju intenzivirale su se akcije zaplene, kako kaže KP, krijumčarene robe na severu Kosova, u kojim su se uglavnom oduzimali prehrambeni proizvodi, pića, ali i cigarete. Jedna od najvećih zaplena bila je prošle nedelje upravo u magacinu u Leposaviću, ali na drugoj lokaciji. U toj je akciji, koja je trajala dva dana, zaplenjena veća količina alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i cigarete.

Zaplene je bilo i u severnom delu Mitrovice, gde su se uglavnom oduzimali mlečni proizvodi.


Upravo zbog ovih učestalih pretresa i oduzimanja robe, šest meseci nakon što je kosovska vlada zabranila uvoz robe iz Srbije, juče je u severnom delu Mitrovice održan protest privrednika i pokrenuta peticija preko koje je zatraženo da se ta odluka Prištine povuče i omogući normalan protok robe.



Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR