Glas Javnosti

NE MOŽEMO DA SMIRIMO PACIJENTE! Direktor KBC: U bolnicu upalo 15 džipova do zuba naoružanih specijalaca (VIDEO, FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Do zuba naoružani specijalci upali su u krug Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, bez znanja uprave i menadžmenta bolnice, uz nasilno obijanje ulaznih vrata i uzimanje video-nadzora sa klinike.

Civilna lica koja su imala prsluke, u farmericama, rekli su nam da imaju nekakav nalog od suda za pretres a kada smo ih pitali zbog čega nam lomite vrata i ulazite u prostorije koje smo mi mogli da vam otključamo, nismo dobili odgovor već smo na čisto albanskom dobili nalog o pretresu.

Ovim rečima doktor Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, opisuje jutrošnji upad tzv. antiterorističkih jedinica kosovske policije u prostorije Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.


Dr Elek objašnjava da je u bolnički krug upalo petnaestak džipova punih specijalaca tzv. antiterorističkih jedinica i da su specijalci polomili vrata vešernice i kotlarnice.

Posle sat vremena do zuba naoružani specijalci napustili su bolnički krug, ali su izazvali uznemirenst lekara i ležećih pacijenata.


- Sada naši lekari ne mogu da smire pacijete koji su kroz prozore soba gledali bahatost kosovskih specijalaca - kaže dr Elek, ističući da su on i njegov zamenik Dragiša Milović 15 minuta čekali da im se obrate, ali da su specijalci govorili na engleskom ili albanskom jeziku, kao i da su navodnu dozvolu za pretres od suda dobili na albanskom jeziku.


Inače, specijalci Rosu su jutros vršili pretres na više lokacija na severu Kosova i Meothije.

U KBC u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros je došlo do nasilnog upada od strane tzv. ROSU povodom čega se oglasila i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U KBC Kosovska Mitrovica su formirali Komisiju za procenu i saniranje štete zbog upada ROSU.



Glas javnosti/V02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR