Glas Javnosti

DO ZUBA NAORUŽANI UPALI U BOLNICU, EULEKS BEZ REAKCIJE POSMATRAO BRUTALNOST: Kancelarija za Kosovo o upadu ROSU u Kosovsku Mitrovicu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Povodom upada tzv. specijalaca ROSU u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju iz koje su istakli da je to primer nastavka brutalne i prekomerne demonstracije sile od strane Aljbina Kurtija.


"Jutros je na severu Kosova i Metohije nastavljena brutalna i prekomerna demonstracija sile od strane Kurtija i njegovih specijalaca koji su do zuba naoružani nasilno upali u Kliničko - bolnički centar Kosovska Mitrovica, ali i u još nekoliko privatnih objekata na severu", piše u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz tog tela ističu da su u naletu terora pripadnici ROSU polomili vrata na ulazu u KBC, pretresali pojedine prostorije i do zuba naoružani marširali kroz ovu centralnu srpsku zdravstvenu ustanovu na Kosovo i Metohiju, iako im je rukovodstvo prenelo da nema potrebe za demonstracijom sile i da mogu da pogledaju šta ih zanima.


"U ovoj akciji učestvovalo je oko 15 oklopnih vozila Rosu, a celu akciju sa strane su bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa. Ova akcija izazvala je dodatni šok i strah kako pacijenata tako i zaposlenih, a Kurtijevi policajci izabrali su za svoju demonstraciju sile i patroliranje oklopnih vozila namerno vreme kada zaposleni odlaze na posao, a deca idu u škole i vrtiće kako bi dodatno uneli nemir u srpsku zajednicu", navode iz Kancelarije za KiM.

Ističe se i da se u posebno teškom stanju šoka nalazi 100 najtežih bolesnika sa lnternog odeljenja KBC koji su svedočili ovoj brutalnoj i nenajavljenoj akciji, kao i deca srednje medicinske škole koja u ovo vreme dolaze na praksu u bolnicu.

"Jasno je da Kurti sa svojom policijom koristi dogadjaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu KiM, a ova akcija izvedena je s jasnim ciljem da na severu Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, leči se bez straha od upada naoružanih falangi , vodi decu u vrtiće i škole", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.




Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR