Glas Javnosti

TEROR NAD SRPSKIM POVRATNICIMA: Zapaljen objekat na imanju Ljubiše Dončića u selu Klina

Vesti
Autor: Glas javnosti

U toku prethodne noći zapaljen je pomoćni objekat na posedu povratnika Ljubiše Dončića, u selu Klina i tom prilikom izgorelo je nekoliko stotina bala sena koje su tu bile smeštene, a uništen je i objekat, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, napominjući da raznim provokacijama, albanski ekstremisti žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća.

Pre nepune tri nedelje izgorela je štala na imanju srpske porodice kod Kosovske Kamenice

Kako se navodi u saopštenju, Dončić nije bio kod kuće u trenutku kada je požar podmetnut i jutros je zatekao štetu koju je prijavio policiji.

"Žele da pokažu da Srbima neće dati mira"

Dodaje se da je ovaj atak na njegov dom, ali i na njegovu egzistenciju uneo nemir u porodicu Dončić ali i na ostale srpske povratnike u Klini.

- Učestalim i kontinuiranim napadima na privatne posede, podmetanjem požara, obijanjem kuća i drugim provokacijama, albanski ekstremisti vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća. Srpski narod na Kosovu i Metohiji samo želi da živi u miru na svojim vekovnim ognjištima, ne dirajući nikoga, već želi samo ono što mu pripada, a upravo su mu sva ljudska prava narušena - ističe se u saopštenju.






"Žalosno da međunarodna zajednica ne može da zaustavi Kurtija"


Kako se navodi, paljenje trema porodice Dončić je još jedna varnica na užarenu bezbednosnu atmosferu na prostoru Kosova i Metohije a nesumnjivo dolazi kao direktna posledica retorike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i jedine politike koju on sprovodi, politike koja je, kako se navodi, uperena protiv srpskog naroda.

- Žalosna je činjenica da međunarodna zajednica nikako da zaustavi Kurtijevu politiku nasilja prema Srbima na prostoru Kosmeta - zaključuje se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći porodici Dončić da nadoknadi štetu koju je pretrpela i pružiće svu podršku, kako bi ovi ljudi odoleli svim pritiscima.

Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR