Glas Javnosti

PUTIN SE OBRATIO NACIJI: Naše nuklearno oružje je u punoj snazi i spremno je da reaguje

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin obratio se danas naciji dve nedelje pred izbore. Poslednji put se obratio građanima Rusije 23. februara 2023. godine, tada je saopštio da njegova zemlja suspenzuje sporazum START o nuklearnom naoružanju.

"Dragi građani Rusije, ovaj govor je o budućnosti. Danas nećemo pričati samo šta će biti sutra, već i o budućnosti, o napretku naše zemlje. Zahvaljujem vam se na velikoj podršci zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Cela nacija podržava i zahvaljuje se našim palim herojima u rovovima. Zapad ima tendencije da nas kolonizuje i da uništi Rusiju. Sjedinjene Američke Države žele da izazovu podele u našem društvu", započeo je Putin.

Što se tiče ruske nuklearne snage, Putin je rekao da su u punoj snazi i da su spremne na reagovanje. Posebno je istakao hipersonične rakete "Kinžal" i interkontinentalne projektile "Sarmat".

"To su gluposti", odgovorio je Putin na "navode sa Zapada" da se Rusija sprema da napadne Evropu.


Putin je u nastavku govorio o širenju NATO pakta i da se Zapadna Rusija mora zaštititi. Upozorio je kakav scenario čeka svaku državu koja se odluči da napadne Rusiju.

"NATO snage se pripremaju da napadnu našu teritoriju koristeći najmoćnije snage", naveo je ruski predsednik.

Zapadni novinari su pozvani da prisustvuju govoru Vladimira Putina, ali neće moći da budu u sali već u pres centru koji se nalazi u sklopu iste zgrade. Tu će imati veliki ekran odakle će moći da prate obraćanje predsednika Rusije koji će govoriti o ratu u Ukrajini, a izneće i planove o ekonomiji, socijalnoj politici, kao i o spoljnim inteesima njegove zemlje.

Njegovo obraćanje prenosi se širom zemlje. Govor će se emitovati na velikim reklamnim ekranima širom Moskve.

Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR