Glas Javnosti

MEŠTANI ŠTRPCA O ZLOČINAČKOM NATO BOMBARDOVANJU: Da se nikad ne ponovi, i dalje se sa tim užasom borimo (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Meštani Štrpca istakli su za Kosovo onlajn povodom 25. godišnjice Nato bombardovanja, koje je započelo na današnji dan, da taj period pamte kao strašan i jeziv, uz želju da se više nikada ne ponovi.

Jedan od meštana, Srećko Milosavljević ističe da nije očekivao da će do bombardovanja doći.

„Jezivo, nisam ni očekivao da će doći do bombardovanja, međutim svetski moćnici su učinili sve da do toga dođe. Možda što se samih Albanaca tiče ne bi ni došlo do bombardovanja, ali su svetski moćnici to učinili jer su maltene silom naterali Albance da potpišu sporazum, jer su sami rekli ne možemo da bombardujemo Srbiju i Jugoslaviju ako vi ne potpišete. Neočekivano, ali se desilo katastrofalno po nas, a još uvek na vidiku nema nikakvog rešenja. Celokupna situacija je strašna“, kazao je Milosavljević.

Ivan Stojčetović je za vreme bombardovanja imao 11 godina.

„Tog perioda se sećamo po lošem i imamo loše iskustvo sa tim. I dalje se sa tim borimo i osećamo se i dalje ugroženi. Od bombardovanja na ovamo izgubili smo mnogo ljudi“, istakao je Stojčetović.


Veselinka Banzić iz Prizrena se tog vremena seća sa suzama u očima, posebno jer sinovi nisu bili kraj nje.

„Mislili smo da je sve to laž, ali nije bila. Ja sam iz Prizrena i do bombardovanja smo doživeli mnogo toga, kad su ti deca tamo šta možeš da očekuješ.

U Sredskoj smo bili na selu kod moje mame, ali kao da smo bili na granici, od našeg sela se vidi granica gore, pa da li su to bile kasetne bombe, jedna kugla i od nje se širi šest i sve tako. Gorela je granica. Uzbuđena sam i svega se sećam. Ne dao bog da se ponovi, samo da bude mir i da svi možemo normalno da živimo“, kazala je Banzić.

I Rodoljubu Mladenoviću su zvuci sirena i period bombardovanja ostali u lošem sećanju.

„Bio sam dete, ali koliko se sećam znam da je bilo zvuka sirene, odlazak u podrume, znam da je bilo strašno, pogotovo za nas decu koji nismo bili svesni toga šta se dešava. U tom dobu mi mladi smo na život gledali drugačije i za nas je to u najmanju ruku bilo iznenađenje“, istakao je Mladenović.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR