Glas Javnosti

ZDRAVKO RAJEVIĆ Koje je dno dotakla Policija?

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Reagovanje zdravka rajevića, pravnika i diplomiranog oficira policije, predsednika odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS:

Pre nekoliko dana, lideri koalicije "Srbija protiv nasilja", izneli su na svetlo dana audio snimak razgovora koji su imali sa predstavnicima MUP-a, kojom prilikom su bili prisutni Dejan Bojović, savetnik i šef kabineta ministra Policije; Dejan Colić načelnik sektora unutrašnje kontrole MUP-a i pomoćnik ministra; Ivan Cvijović pomoćnik načelnika PU za grad beograd; Ivan Stojiljković načelnik uprave Policije.

Zastrašujuća je količina krivičnih dela koja su počinjena od strane gore nabrojanih rukovodilaca Policije u ovom razgovoru. Koje je dno dotakla Policija Srbije i koliko se izgubio zdrav rezon u postupanju, jasno se može razaznati iz sadržine ovog snimka. Pored svih službi Srbije, BIA, VOA, VBA, UKP, SBPOK, OPA, Mangusta... predstavnici MUP-a bez imalo stida i srama saopštavaju prisutnim liderima opozicije Mariniki Tepić i Mikiju Aleksiću, da su "od stranaca" dobili  informacije o nekakvim njihovim namerama o nasilnom upadu u RIK?!

 
Ovim su napred pomenuti predstavnici MUP-a javno stavili do znanja svima da su svesni da nas stranci špijuniraju, kako građane tako i političke eksponente, ali da im to uopšte ne brane već da im zapravo to prećutno odobravaju, i da ih praktično podstrekuju na to, jer očigledno rado primaju informacije od njih i rado se tim informacijama služe. Znači čist dokaz da im se svima na teret stavi krivično delo špijuanaža u vezi sa podstrekivanjem, pomaganjem, ali i saučesništvom. Idemo dalje.

U daljem toku razgovora rukovodstvo MUP-a im prenosi poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da će im rezultati koje budu ostvarili na izborima u Beogradu biti priznati"?! Šta su oni, nekakvi ponizni kuriri političara, pa izigravaju nekakve "mesindžere", ili su ponosni i školovani profesionalci koji se drže svoje struke?! Zar ovo nije kršenje kodeksa policijske etike? Daljom analizom ove poruke, treba da se zapitamo: da li to znači da rezultati koje je koalicija "Srbija protiv nasilja" ostvarila na republičkom nivou, neće biti priznati, i da će biti falsifikovani i umanjeni?! 

Ovakvom retorikom predstavnici MUP-a nesumnjivo stavljaju do znanja prisutnim liderima opozicije da saučestvuju sa vladajućom strankom oko toga koji će i kakvi rezultati izbora biti objavljeni i uvaženi, bez obzira na realno stanje stvari?! Krivično delo predviđeno za ovaj delikt jeste falsifikovanje izbornih rezultata.

 
Sledeća bitna stavka iz govora  predstavnika mup-a jeste da oni upozoravaju organizatore skupa da im preti već dogovorena opasnost od navijača Partizana , Crvene Zvezde, Rada, OFK Beograd, Zemun...???!!!  Da će ih navijači sačekivati i sprečavati aktiviste opozicije u protestu?! Gospodo policajci, pa ako zaista imate potrebne podatke i dokaze, zbog čega onda ne pohapsite vođe navijača zbog pripremanja krivičnog dela, i time preventivno delujete na suzbijanje eventualnih eskalacija sukoba u postizbornom periodu u glavnom gradu Srbije?! Da li ovde predstavnici MUP-a zapravo pokušavaju da, svojom autoritativnošću i zloupotrebom položaja, te pominjanjem "navijača" i "pouzdanih informacija", zastraše i obeshrabre predstavnike koalicije "Srbija protiv nasilja" od bilo kakvog bunta i legitimne borbe za poštovanje  elementarnih ljudskih prava?! 

Naposletku, moram da se osvrnem na nešto što je posebno jadno i žalosno, a to je da jurišni odred Gašićevih rukovodilaca, koji su listom postavljeni mimo zakona, bez konkursa i bez direktora policije, grubim kršenjem zakona o policiji i nakaradnim tumačenjem istog, je to što nisu uspeli da iskontrolišu elementarnu stvar kada se vrši prijem stranaka u službene prostorije, a to je da ponašanje i delovanje iste bude pod kontrolom službenih lica u smislu onemogućavanja bilo kakvih neželjenih i potencijalno štetnih radnji.

 
Postojanje ovakvog snimka dokaz je kakvi amateri vode MUP Srbije, a sadržina snimka ovog razgovora, odslikava svu tragediju dokle nas je dovelo partijsko i familijarno kadriranje u državnim organima. dno smo odavno probili, i jedino je pitanje koliko smo za sada  kilometara propali u bezdan bezakonja i urušavanja pravnog poretka. poseban pozdrav za gašića koji me ničim izazvan, imenom i prezimenom, a u lažnom kontekstu pominje po parlamentu, uz pitanje: kako je vaš veliki prijatelj Milan Radoičić, gledate li vaš omiljeni serijal "Kum" zajedno u slobodno vreme ?! 

AUTOR: Zdravko Rajević

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Realnost u 15.01.2024 23:09:35 h
     0 
Bruka vlasti, odnosno povlašćenih i prodane opozicije, prodane strancima i vlastodržcu! Jadni mi s nama ovakvima!!! Onda nije ni čudo što počeše od straha pljuvati Nestorovića, taj tek nesrećnik u samoći svog pokušaja sad bi dobio 70 posto glasova da hoće uzeti vlast ili možda samo jedno kratkotrajno rešenje!! Po kratkom postupku! Ali čovek se ostvario pa ga nije briga!!!