Glas Javnosti

Svaki treći krpelj u Beogradu zaražen lajmskom bolešću

Društvo
Autor: Glas javnosti

Broj krpelja je u velikom porastu ponovo, a svaki treći je zaražen lajmskom bolešću, pa ih ekipe Gradske čistoće ponovo zaprašuju.

Ujed krpelja je bezbolan zbog postojanja anestetika koji on ima u sebi, međutim, jako je važno otkriti na vreme, naročito ako je krpelj zaražen lajmskom bolešću. Iako krpelji deluju bezopasno, njihov ujed može biti i te kako opasan.

Trenutno je povećan broj krpelja na određenim lokacijama u gradu, a zabrinjava podatak da je čak svaki treći zaražen lajmskom bolešću, pa se sada radi na zaprašivanju.


Na kojim lokacijama ih ima najviše, da li ima razloga za brigu i da li je ovakva pojava krpelja karakteristična za oktobar.


Foto:printscreen/youtube

"Krpelji u Beogradu imaju pik i u proleće i krajem septembra, u Beogradu ih najviše ima na Adi Ciganliji, Avali, Košutnjaku, ali očekujemo u narednom periodu da se poveća brojnost. Stanovništvo treba da koristi repelente kada boravi u prirodi, a mi ćemo u narednih deset dana imati veliku akciju suzbijanja. Takođe, obavezno je pregledanje nakon boravka u prirodi i odlazak kod lekara ukoliko imamo krpelja", istakla je Ivana Đurić.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR