Glas Javnosti

SPREMITE SE: Pred nama prolećni vikend, pa red kiše i grmljavine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tokom vikenda se očekuje i do 22°C.

Zvanično je došlo proleće. Tokom dana biće pretežno sunčano i osetno toplije, uz temperature od 15 do 20°C, u Beogradu do 18°C. Tokom dana očekuje se umereno, a tokom večeri i noći i jače naoblačenje, ali će se zadržati suvo.
Petak će doneti prolazno naoblačenje, a kiša se očekuje uglavnom na severozapadu, zapadu i jugozapadu. Manje-više temperatura će biti bez većih promena, ali će jutra značajno otopliiti.

Za vikend u Srbiji prave prolećne temperature.

U subotu sunčano i toplo. Maksimalna temperatura biće do 22°C.

U nedelju u severnim i zapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severozapadni. 

Maksimalna temperatura biće od 10°C na severozapadu Bačke do 22°C na jugoistoku Srbije. Više padavina posle podne i uveče očekuju se na jugu Srbije.

Početak sledeće sedmice očekuje se zahlađenje, pa će 25. marta, odnosno u ponedeljak biti relativno sveže, uz temperature od 10 do 15°C.


Povremeno će padati kiša, na planinama sneg, ali padavine prestaju do kraja dana.

U utorak će ojačati ciklonska aktivnost sa centralnog Mediterana, pa se u sredu očekuje prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Duvaće jak jugoistočni vetar, u košavskom području i sa olujnim udarima.

Prema kraju marta uslediće značajno otopljenje vremena, uz prave prolećne, tokom dana ponegde i uz letnje temperature, jer će one na samom kraju marta i početku aprila biti i do 27°C.

Prema trenutnim prognozama posle 3. aprila sledi zahlađenje sa padavinama, ali u kom obliku će doći do zahlađenja, još uvek je rano precizirati.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR