Glas Javnosti

RHMZ objavio prognozu za april: Temperatura će biti iznad višegodišnjeg proseka

Društvo
Autor: Glas javnosti

Očekuju nas najviše četiri mrazna dana u nižim predelima

Republički hidrometeorološki zavod objavio je mesečnu prognozu za april mesec, najavljujući topao mesec sa prosečnom sumom padavina.

Očekuje se srednja temperatura vazduha tokom aprila u Srbiji u intervalu od 12 do 15 stepeni u nižim predelima, a u brdsko-planinskim oblastima od 3 do 8 stepeni, što je za oko dva stepena iznad višegodišnjeg proseka.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu, prema prvim procenama, biće u intervalu od 18 do 21 stepen, a u planinskim predelima od 7 do 14 stepeni. Srednja minimalna temperatura vazduha biće u intervalu od 6 do 10 stepeni, u planinskim predelima od 0 do 5 stepeni.

Očekuju nas najviše četiri mrazna dana u nižim predelima i to u Kuršumliji, Zaječaru, Dimitrovgradu i Ćupriji, a u brdsko-planinskim krajevima od 5 na Zlatiboru do 15 na Kopaoniku. 

Tokom aprila se prognozira količina padavina u nižim predelima u intervalu od 40 mm do 65 mm, a na planinama od 70 do 95 mm, što je u domenu višegodišnjeg proseka u većem delu Srbije. Očekuje se broj dana sa padavinama u nižim predelima u intervalu od 10 u Negotinu do 14 u Ćupriji, a u brdsko-planinskim krajevima do 16 dana na Kopaoniku i Zlatiboru.

RHMZ je najavio i u naredna dva sata u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji mestimično slabu kišu. 

Danas nas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, na severozapadu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, na visokim planinama sa snegom. Prestanak padavina i postepeno razvedravanje se očekuju ujutru i pre podne u ostalom delu Vojvodine, sredinom dana u zapadnim i centralnim, a posle podne i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, na severu i istoku Srbije povremeno i jak severozapadni, uveče u slabljenju.

Najniža temperatura od 5 do 10, a najviša od 13 do 17 stepeni.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR