Glas Javnosti

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Stiž nam mraz, a sa njim i temperature ispod nule

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tokom dana biće sunčano i prohladno

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za naredna tri dana na mraz.

Kako su saopštili iz RHMZ-a, sutra se očekuje prizmeni mraz u svim predelima Srbije, a na visanama od dva metara, u južnim centralnim i zapadnim predelima, temperature će ići ispod nule.

"Slab mraz će biti na 2 m visine, a temperature će ići od -3 do 0 °S, u južnim, centralnim i zapadnim predelima", kazali su.

U petak i subtu takođe se očekuje prizemni mraz u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim predelima Srbije.


Podsetimo, danas je i zvanično počelo proleće koje je donelo i veliku opasnost od mraza. Jutro će u svim predelima Srbije biti vedro, a nebo bez oblaka usloviće i veće izračivanje vazduha, pa se u mnogim predelima očekuje i mraz.

Jutarnja temperatura biće od -3 do 3°C, u Beogradu do 2°C, a na obodu grada -1°C. Osim centra Beograda, mraz se ne očekuje još jedino u Timočkoj i Negotinskoj Krajini. Tokom dana biće sunčano i prohladno. Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, u Beogradu do 13-14°C.

Uslova za slab mraz, naročito pri tlu očekuje se i u četvrtak. Tokom dana biće pretežno sunčano i osetno toplije, uz temperature od 14 do 18°C, u Beogradu do 16°C. U toku noći na severu Srbije naoblačenje sa kišom.

Slične temperature, ali uz znatno toplije jutro očekuje se u petak, ali će tokom dana prolazno naoblačenje doneti kišu i pljuskove.


Prvi dan vikenda doneće sunčano i veoma toplo vreme. Maksimalna temperatura biće od 18 do 22°C, u Beogradu oko 20°C. Već u toku noći na severu Srbije očekuje se promena vremena.

Drugi dan vikenda doneće Srbiji burnu promenu vremena. Ujutro i pre podne u severnim i zapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Pljuskovi sa grmljavinom posle podne biće naročito izraženi na jugu i jugoistoku Srbije gde će veći deo dana biti i dalje vrlo toplo, uz temperature do 20°C, dok se na severu i na zapadu zbog prodora hladnog fronta očekuje osetno hladnije vreme, uz temperature od 10 do 12°C.



Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR