Glas Javnosti

Prosečan stan u novogradnji ima 67,2 kvadrata: Nalazi se u zgradi sa najmanje 3 stana

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiji je u novembru prošle godine izdato 3.357 građevinskih dozvola, a prosečan stan u novogradnji ima 67,2 metra kvadratna, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Od ukupnog broja dozvola izdatih u novembru, a ima ih 20 odsto više nego prošle godine, 84,2 odsto dozvola odnosio se na zgrade, a 15,8 odsto na ostale građevine.

Ukoliko se posmatraju samo zgrade, 87,1 odsto dozvola izdato je za stambene, a 12,9 odsto za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosio na cevovode, komunikacione i električne vodove (64,7 odsto), pokazuju podaci RGZ.

Novembarski izveštaj

Prema dozvolama izdatim u novembru prošle godine, u Srbiji je prijavljena izgradnja 3.783 stana, s prosečnom površinom od 74,4 metra kvadratna.

Od ukupnog broja objekata u novogradnji 8,9 odsto biće zgrade s jednim stanom, s prosečnom površinom od 139 metara kvadratnih, a 89,9 odsto stanova u zgradama s tri i više stanova i njihova prosečna površina iznosiće 67,2 kvadrata.

Najveća građevinska aktivnost očekuje se u Beogradskoj oblasti, 40 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Braničevska oblast (19,7 odsto), Južnobačka oblast (8,1 odsto), Raška oblast (4,7 odsto) i Zapadnobačka oblast (tri odsto).

Glas javnosti /B09S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR