Glas Javnosti

PREMINULA BAKA LEPOSAVA (91), JEDNA OD POSLEDNJIH SRPKINJA U PRIŠTINI: Kada na Kosovu i Metohiji utihne jedna srpska duša, to kao da je nestao grad! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Leposava Stojanović, ili kako su je zvali - baka Mila, preminula je u Prištini, u 91. godini života. Bila je jedna među manje od desetak Srba koji su ostali da žive u najvećem gradu na Kosovu i Metohiji.

Preminula je Leposava Stojanović (1933), jedna od prištinskih baka, hrabrih žena koje su ostale da žive u Prištini, u najteža vremena po naš narod na Kosovu i Metohiji - saopštio je dr Aleksandar Čanović, koji se godinama brinuo o baka Mili.

- Kada na Kosovu i Metohiji utihne jedna srpska duša, to je isto kao da je nestao čitav jedan grad - naveo je dr Čanović u objavi.


(Foto: Kosovo online/Jutjub)

Godinama nakon sukoba 1999., najveći broj Srba, oko 40.000, bio je primoran da napusti Prištinu, ali ne i baka Mila.

Javnost je za nju čula kada je gradska vlast odlučila da iseli stanare u zgradi “Paviljon B” u centru grada, gde je živela sama, uz komšije Albance.


Stan, nasleđen od supruga, morala je da napusti zbog rušenja zgrade, jer je lokalna vlast odlučila da na tom mestu izgradi gradsku garažu.

Poslednje godine života provela je u iznajmljenom stanu koji je plaćala prištinska lokalna samouprava.

Leposava Stojanović će biti sahranjena u Nišu.

Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR