Glas Javnosti

Pogledajte izložbu haljina, napravljene po crtežima Angeline, devojčice ubijene u "Ribnikaru"

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Sava Centru izložene su haljine nastale prema crtežima Angeline Aćimović, devojčice ubijene u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" prošle godine. Haljine će biti izložene do druge sredine aprila.

Jedan od 16 dizajnera koji su kreirali haljine po njenim crtežima, Aleksandar Zabunović kaže da su prvi put pred sobom imali ovakav izazov, i da su se trudili da održe viziju koju je devojčica imala. Osim toga, dve haljine je poslao i Christian Dior.
U sećanje na devojčicu Angelinu Aćimović i ostale žrtve masovnog ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar", porodica Aćimović je osnovala fondaciju koja će nositi njeno ime.

- U planu je i Fashion Week, a haljine će ostati deo kolekcije fondacije. Svako ko želi haljinu može je naručiti preko mejla - rekao je ranije Anđelko Aćimović Angelinin otac.


Kako je rekao, za Fashion Week biće urađeno još 10 haljina, "tako da ćemo mi učestvovati sa 26 haljina".

- Svim devojčicama iz 8/2 i Angelininim drugaricama izradićemo haljine za maturu, kao i deci iz domova bez roditelja biće poklonjene haljine. To će biti akcija svake godine - kaže Anđelko.

Haljine se mogu rezervisati na mejl fondacijaangelina@gmail.com.


Sav novac od haljina za prevenciju nasilja

Sav novac od prodaje ide Fondaciji Angelina Aćimović, koja se bavi prevencijom nasilja kroz edukaciju nastavnika, roditelja i učenika.





Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR