Glas Javnosti

HITNO upozorenje RHMZ-a za ovaj deo Srbije: Stravično nevreme u narednih sat vremena

Društvo
Autor: Glas javnosti

Republički hidrometeorološki zavod upravo je izdao upozorenje za područje Sremskog okruga na vremenske nepogode.

„U narednih sat vremena na severu Sremskog okruga (Irig i okolina) jaka konvenktivna oblačnost uslovlјavaće intenzivne plјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada“, istaknuto je na sajtu u 14.44.


Prema prognozi RHMZ, najniža temperatura iznosiće od 12 do 16, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.

foto:printscreen/rhmz

Takođe, najavljena je u naredna dva sata u Bačkoj, srednjem i severnom Banatu lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, a na obroncima Fruške Gore i moguća je i pojava sugradice.



foto:printscreen/rhmz

U Srbiji danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, promenljivo oblačno i još malo svežije nego juče, mestimično sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, a na jugu i jugozapadu Srbije jugozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19, najviša dnevna od 26 do 29 stepeni Celzijusa.


U Beogradu promenljivo oblačno i još malo svežije, u pojedinim delovima grada tokom dana kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 19, a najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.


Biće promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom izraženijim na zapadu i jugozapadu zemlje, a posle podne se očekuje postepeni prestanak padavina, a uveče i smanjenje oblačnosti. I u Beogradu sutra promenljivo oblačno i svežije, u pojedinim delovima grada sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom, posle podne uglavnom suvo uz postepeno razvedravanje. Vetar slab severozapadni. Najniža temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 24 stepena.


Prema izgledima vremena za narednih sedam dana – do četvrtka, 7. septembra, biće promenljivo oblačno i suvo sa dužim sunčanim intervalima uz postepni porast temperature, a uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak biće samo ponegde u petak i ponedeljak.

Krajem perioda ponovo se očekuje nestabilno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.


Glas javnosti/N07S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR