Glas Javnosti

"KARTEL" BIO BESPRAVNO POSTAVLJEN: Sekretarijat za inspekciju doneo odluku o uklanjanju objekta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Splav "Kartel" na Sajamskom keju koji je potonuo tokom vikenda bio je predmet inspekcijskog nadzora Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju kao bespravno postavljeni plutajući objekat za koje je doneto rešenje o uklanjanju i izvršenju.

Splav je u noći između subote i nedelje pola sata posle ponoći počeo da tone, a gosti su skakali u ledenu i prljavu vodu i plivali kako bi se spasili. Zahvaljujući policiji izbegnuta je tragedija.


Nadležno tužilaštvo istražuje okolnosti i uzroke potonuća splava. Pojedini očevici događaja tvrde da je splav počeo da tone posle pucanja mostića koji objekat spaja sa obalom kada se na njemu sukobilo obezbeđenja s gostima. Onda je nastao stampedo i većina gostiju je panično skakala u hladnu Savu i plivala ka obali, dok su neki stajali kao ukopani u strahu da se ne udave.


Iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju kažu za Kurir da je postupajući po Odluci o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji grada Beograda, a pri tome uzimajući u obzir da uređenje vodnog zemljišta predstavlja delatnost od posebnog interesa za Grad Beograd, Komunalna inspekcija Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, sprovela je postupke inspekcijskog nadzora za bespravno postavljene plutajuće objekte u zonama označenim prema Planu mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji grada.


- Predmet inspekcijskog nadzora bio je i bespravno postavljeni plutajući objekat-splav "Kartel“. Za predmetni plutajući objekat-splav doneto je rešenje o uklanjanju, kao i rešenje o izvršenju. Imajući u vidu da su doneta rešenja o uklanjanju plutajućih objekata postala izvršna, Grad Beograd je započeo sa uklanjanjem nelegalno postavljenih plutajućih objekata po utvrđenoj dinamici. Trenutno se uklanjaju plutajući objekti sa poteza od bloka 70 a do bloka 45 GO Novi Beograd - naveli su iz Sekretarijata.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR