Glas Javnosti

Žena od Zelenskog prošetala Beogradom sa Markom Đurićem i Tamarom Vučić

Politika
Autor: Glas javnosti

U prisustvu prvih dama Srbije i Ukrajine, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je sporazum o naučnoj, obrazovnoj i kulturnoj saradnji između beogradskog univerziteta i Narodnog univerziteta u Kijevu

Supruga predsednika Ukrajine Elena Zelenska boravi u bilateralnoj poseti Beogradu.

U Srbiju je sa njom doputovao i ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba.


Zelenska je posetu započela obilaskom Biblioteke grada Beograda u društvu supruge predsednika Srbije Tamare Vučić. U Biblioteci grada Beograda, Zelenska je posetila arheološko nalazište sa izložbom "Rimsku dvoranu", kao i "Ukrajinsku policu", kutak biblioteke sa ukrajinskim knjigama koji je osnovan pod njenim patronatom.

Imala je priliku da vidi i Beogradsko četvorojevanđelje iz 16. veka, prvu knjigu štampanu u Beogradu.


Biblioteka grada Beograda je suprugama predsednika Srbije i Ukrajine uručila članske karte i poklonila monografije izdate povodom 90 godina rada ove institucije.

Tamara Vučić i Elena Zelenska su obišle Kalemegdanski park i Beogradsku tvrđavu.

Tokom obilaska supruga predsednika Ukrajine je čula nešto više o istoriji Beograda, o beogradskom Pobedniku, Spomeniku zahvalnosti Francuskoj i drugim simbolima srpske prestonice.

Zelenska je imala priliku da posluša audio vodič o tvrđavi, koji je od aprila dostupan i na ukrajinskom jeziku.

U prisustvu supruga predsednika Srbije i Ukrajine, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je sporazum o naučnoj, obrazovnoj i kulturnoj saradnji između beogradskog univerziteta i Narodnog univerziteta u Kijevu "Taras Ševčenko".

Sporazum su potpisali rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i prorektor za naučni i pedagoški rad Narodnog Univerziteta "Taras Ševčenko" Ksenija Smirnova.

Obilasku su prisustvovali ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba i ambasador Ukrajine u Beogradu Vladimir Tolkač.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Veki u 13.05.2024 07:01:04 h
     0 
Izdajnici.
od acadeka u 12.05.2024 20:02:07 h
     0 
e moj vucicu. dobro nisi i fasistu zelenskog pozvao u goste. da li si ti normalan. zar se sa ukrajincima lizes !!! stvarno si preterao. fuj, bre!