Glas Javnosti

UŽASAN VANDALIZAM ALBANACA: Opština Peć srušila kuću srpskog povratnika Milorada Đokovića!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Kuća Milorada Đokovića, srpskog povratnika u Vitomiricu kod Peći, srušena je pre nekoliko dana. Iako je doneta pravosnažna sudska odluka, kuća nikada nikada nije ponovo upisana na Đokovićevo ime, a on je prošlog leta uhapšen i optužen za navodne ratne zločine.

Milorad Đoković vratio se u Vitomiricu kod Peći pre 15 godina. Poslednjih više od deset godina vodio je sudske postupke u kojima je zahtevao da mu se vrati oduzeta zemlja.

Pravosnažnom odlukom kosovskog vrhovnog suda, doneta je odluka da mu se kuća i plac koja je bila predmet spora vrati i upiše kao vlasništvo. Odluka suda do danas nije sprovedena od strane opštine Peć. Kuća u izgradnji koja se nalazi pored puta srušena je pre nekoliko dana.

Vasilije Arsić, advokat Milorada Đokovića rekao je za Radio Goraždevac da je kuća oduzeta Miloradu Đokoviću mimo svih zakonskih prava i mimo odluke vrhovnog suda.

„U slučaju kuće postoji spor pred sudom, opština je oduzela imovinu Đokoviću mimo svih zakonskih procesa, ne poštujući ni odluke suda, ni odluke svojih organa zbog toga što je, pretpostavljam, Đoković druge nacionalnosti. Ovo što radi opština je sramno. Jedini povratnik koji se vratio u Vitomiricu i da mu ovako uništavaju imovinu koju je stekao na zakonit način. To je tragično“, kaže Arsić.

Milorad Đoković uhapšen je prošlog leta dok se iz Goraždevca vraćao u Vitomiricu.


Milorad Đoković pored obnovljene crkve Svetog Luke u Vitomirici

Arsić kaže da se Đoković još uvek nalazi u pritvorskoj jedinici u Podujevu, da mu je pet puta produžavan pritvor, kao i da nastavlja sa borbom da dokaže nevinost ovog povratnika.

„Njemu je određena mera pritvore do 26. maja. Ovo je već peto produžavanje pritvora. Mi smo upotrebili sva sredstva da dokažemo njegovu nevinost, međutim specijalno tužilaštvo i dalje insistira na to da Đoković bude u pritvoru“, kaže Arsić.


Glas javnosti/Radio Goraždevac

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR