Glas Javnosti

UNIŠTEN MURAL NOVAKU ĐOKOVIĆU: Sve zbog jedne ISTINITE rečenice!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Đoković je, nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa protiv Aleksandra Kovačevića, na kameri ispisao poruku "Kosovo je srce Srbije - stop nasilju".

Mural u Orahovcu, posvećen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, uništen je tokom noći, javlja sajt radija Goraždevac.

Đoković je, nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa protiv Aleksandra Kovačevića, na kameri ispisao poruku "Kosovo je srce Srbije - stop nasilju". A to je u određenoj meri "iznerviralo" i tamošnje medije, koji su ga odmah napali.

Stanovnici gornjeg dela Orahovca su jutros oko šest časova zatekli uništen mural i sada se čeka dolazak policije.


Oslikavanje murala Đokovića u gornjem delu Orahovca je deo projekta "Boja u vazduhu" koji je realizovala organizacija "Amici di Decani", u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine, u mestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Mural Đokovića, koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu, uništen je i početkom februara, kada je bio prefarban belom bojom. Taj mural je oslikan u martu 2022. godine.


Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR