Glas Javnosti

UHAPŠEN JOŠ JEDAN SRBIN NA KOSOVU I METOHIJI: Optužen da je krijumčario ovce

Vesti
Autor: Glas javnosti

Takozvana "kosovska policija" uhapsila je muškarca srpske nacionalnosti u selu Bube, kod Zubinog Potoka zbog, kako su saopštili, napada na službeno lice i krijumčarenja robe. Navode da je D. I., za koga se sumnja da je iz Srbije krijumčario ovce, prilikom hapšenja pružio oružani otpor.

U saopštenju objavljenom na Fejsbuku navedeno je da su policijski službenici Jedinice za brze intervencije Granične policije danas oko 6:15 časova u selu Bube u Zubinom Potoku primetili sumnjivo kretanje pojedinih vozila.

"U pokušaju da zaustavi i kontroliše sumnjiva vozila, policija je naišla na oružani otpor osumnjičenih lica. U takvoj situaciji, kako bi se zaštitili i stavili situaciju pod kontrolu, policajci su na napad odgovorili oružjem i uspeli da uhapse jednog od osumnjičenih, D. I., 1981. godište, kosovski Srbin iz Zubinog Potoka. Tokom razmene vatre, policajci i uhapšeni nisu povređeni", saopštili su iz Kosovske policije.


Foto: Printsrkin Fejsbuk

Prilikom kontrole kamiona osumnjičenog pronađeno je 40 komada ovaca, bez prateće dokumentacije, za koje se sumnja da su prokrijumčarene iz Srbije na Kosovo.

U blizini su pronađena i dva napuštena vozila, za koja se sumnja da su pratili kamion.

Na lice mesta izašle su nadležne policijske jedinice, a o slučaju je obavešten tužilac.

"Protiv osumnjičenog je pokrenut postupak za dva krivična dela: napad na službeno lice i krijumčarenje robe. Kamion sa ovcama poslat je na carinski terminal, dva automobila pronađena na licu mesta su oduzeta, a prema rešenju tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati", navodi se u saopštenju.Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR