Glas Javnosti

UGLJARE POSLE PUCNJAVE NA DECU: Meštani zabrinuti za bezbednost, ali odlučni da ostanu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Roditelji dece koja su se sinoć nalazila u školskom dvorištu u Ugljaru, kada su nepoznate osobe pucale iz vatrenog oružja, kažu da su mališani vrlo uznemireni i uplašeni.

Porodice je danas je posetila gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić, koja je napad osudila i pozvala meštane suzdržanost i jedinstvo.
Majka jednog od dečaka na koje je sinoć pucano Salvete Keci kaže da su vrlo uznemireni, ali da će i dalje svoju decu da šalju u školu.

"Jedan od komšija je prijavio događaj policiji. Moj sin sada spava, uznemiren je. Dozvoliću mu da i dalje ide u školu, brinemo za svoju bezbednost", navela je Kecić.

Vidno uznemirena događajem bila je i majka drugog dečaka Džemala Kurtić.


"Deca su bila uplašna kada su došla kući, kazali su da su čuli pucnjavu i da su videli automobil. Uplašeni su bili, ali nisu videli tablice, videli su da su dvojica bili u autu", objašnjava Kurtić.

Predstavnik sela Ugljara Lazar Galić kazao je da sinoćni incident nije u prvi i podsetio na ispisivanje grafita "UČK" na zidu škole.

"Bilo je i ranije porvokacija. Apelujem na roditelje da ostanu mirni, složeni, a organi reda će radiit svoj posao i izaćiće nam u susret", kazao je kratko Galić.


Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić potvrdila je, nakon obilaska porodica dece koja su bila na školskom igralištu kada su nepoznate osobe pucale iz vatrenog oružja, da su deca uplašena, kao meštani Ugljara ali i svi stanovnici opštine Gračanica. Dodala je i da to, što se deslo sinoć u Ugljaru, sutra može da se desi bilo gde na teritoriji opštine Gračanica, što dodatno uznemiruje građane.



"Nije slučajno da se to desi ispred škole. Mislim da bi deca trebalo da imaju slobodu kretanja, da mogu u svom školskom dvorištu slobodno da se igraju. Ne vidim šta je sporno da deca, kao svuda u svetu, uveče prošetaju kroz svoje selo, a da pri tome budu bezbedni. Osuđujem ovakav događaj, molim istražne organe i policiju da što pre pokrenu istragu i da se počinioci pronađu i kazne.
 


Istovremeno aplujem na mir i na suzdržanost sugrađana, kao i na međunarodnu zajendicu da ošto regauje, kako se ovako nešto ne bi ponovilo. Na svu sreću u ovom događaju nemamo žrtve, ali ne znači da neki  naredni neće da bude sa tragičnim ishodom", poručila je Šubarić.


Tokom posetu Ugljaru, Šubarić je prisustvovala sastanku Savetu roditelja, koji su zatražili kako je kazala, stalno prisutsvo policijske patrole, i da svaka škola ima policijskog službenika, po ugledu na škole u Srbiji.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR