Glas Javnosti

U SUBOTU VELIKA AUTO-LITIJA U BEOGRADU: Podrška pravoslavnoj Crnoj Gori bez stranaka i politike

Vesti
Autor: Glas javnosti

Protestna vožnja autoputem kroz Beograd kojom će biti podržan pravoslavni narod i crkva u Crnoj Gori, biće organizovana u subotu, 29. avgusta.

Učesnici auto-litije okupiće se u 17 časova kod auto pijace na Bubanj potoku odakle će zaustavnom trakom autoputa Beograd – Šid krenuti ka aerodromu Nikola Tesla.

- Javnim okupljanjem i protestnom vožnjom ćemo na civilizovan i dostojanstven način da skrenemo pažnju na sveopštu ugroženost srpskog naroda i neprekidno ponižavanje, vređanje o istini i pripadnosti srpske kulturne baštine u kolevci identiteta srpskog naroda, njegovog jezika i ćiriličnog pisma, kao i sastradanje srpske pravoslavne crkve - naveli su organizatori skupa.

Dodali su da će skup proteći "bez ikakvih stranačkih obeležja i političkih konotacija već isključivo u duhu pravoslavlja i crkve".

Organizatori protestne vožnje su udruženje građana "Knez Miroslav", "Svi za Kosmet", "Pravoslavna fondacija", "Ćirilica", "Društvo cara Nikolaja", "Zdravlje božuri", Udruženje Mojkovčana, Udruženje Pljevljaka.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR