Čišćenje kamenca i rđe sa česmi u kuhinji i kupatilu prava je muka, koja domaćicama često zadaje probleme u izboru sredstava za otklanjanje "neprijatelja." Brojna hemijska sredstva najčešće nisu baš efikasna, pa domaćice pribegavaju raznim trikovima, te iste podele na društvenim mrežama i sa svojim pratiocima.
Osim sirćeta i limuntusa koji provereno pomažu u uklanjanju kamenca, ali su nezgodni za nanošenje na česme, efikasna je još jedna namirnica iz kuhinje.
Da, zvuči neobično, ali eksperti za čišćenje preporučuju kečap, ta namirnica u sebi sadrži sastojke koji bez problema uklanjaju rđu i kamenac i to ne samo sa česme, već i sa sudopere.
Rezultati čišćenja na ta način objavljeni su na društvenim mrežama, a kako se vidi, primena kečapa u čišćenju je veoma jednostavna ilaka.
Sve što treba da uradite, jeste da nanesete kečap na zaprljane česme ili unutrašnjost sudopere, ostavite da odstoji sat vremena i nakon toga jednostavno prebrišite vlažnom krpom. Rezultati su neverovatni, a od rđe i kamenca neće ostati ni traga. Pomoću kečapa možete očistiti i zagorele šerpe, odnosno metalno ili bakarno posuđe, ono što je potrebno, jeste ostaviti ga da deluje preko noći.
Ovaj trik, za uklanjanje kamenca izazvao je veliko interesovanje na društvenim mrežama. Mnogi su isprobali taj način za ukljanjanje rđe, kamenca ili nečistoća sa zagorelih šerpi i iz prve ruke tvrde da su oduševljeni rezultatima.
- Ko god je smislio ovaj trik svaka mu čast, on je genije. Probala sam sve i svašta kako bih oribala kamenac i rđu i ništa nije uspelo, sve dok nisam isprobala kečap. Bez ribanja, bez truda. Oduševljena sam -