Glas Javnosti

TORTURA PRIŠTINSKIH VLASTI: Policija raskopala puteve koji koriste Srbi iz Leposavića i Zubinog Potoka (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Takozvana kosovska policija je raskopala je dva seoska puta u blizini Banja.

Označila ih je kao ilegalne zbog sumnje na krijumčaranje robe, saopštio je za "Zubin Potok INFO" zamenik komandira za region Sever, Veton Eljsani.

Samo stotinak metara od Banja su meštani koji svakodnevno koriste ove puteve kako bi mogli da obrađuju imanja, rekao je lider Srpskog narodnog pokreta Milija Biševac.

Zbog sumnje na krijumčarenje robe kosovska policija je prokopala dva seoska puta u blizini Banja. Označila ih je kao ilegalne zbog sumnje na krijumčaranje robe, saopštio je za Zubin Potok INFO zamenik komandira za region Sever, Veton Eljsani.

Eljsani dodaje da je o akciji bio obavešten i KFOR.

Upravo je jedan od prokopanih puteva u mestu Banje posetio lider Srpskog narodnog pokreta Milija Biševac.


"Danas smo posetili selo Banje, gde su nam se meštani požalili da je pre tri dana policija došla sa teškom mehanizacijom i prokopala put. Samo stotinak metara odavde su njihova imanja koja svakodnevno obraduju. Oni sada nisu u mogućnosti da prođu. Postoji pet ovakvih prepreka koje je policjia prekopala pod izgovorom borbe protiv šverca i kriminala", rekao je Biševac uz pitanje do kada će ova, kako kaže, tortura trajati.

Biševac je pozvao međunarodnu zajednicu da hitno reaguje.

S druge strane, Eljsani kaže da stanovnici koji su pogođeni prokopavanjem puteva, o tome treba da obaveste policiju, koja će potom kontaktirati graničnu patrolu, koja će naći rešenje.

Podsetimo, od izbijanja oruzanog sukoba u Banjskoj 24. septembra pa sve do sredine oktobra prosle godine, zatvoreno je više od 20 alternativnih puteva na Severu Kosova za koje se smatra da vode ka centralnoj Srbiji.

Reč je o putevima koji se nalaze na teritorijama opština Leposavić i Zubin Potok.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR