Glas Javnosti

Tortura kosovske "policije" na severu Kosova: Privedeno nekoliko Srba, meštani u strahu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Srbin iz sela Bosce kod Kosovske Kamenice uhapšen je pod sumnjom da je učestvovao u navodnom ubistvu nekoliko Albanaca iz Kosovske Kamenice, rečeno je iz policije samoproglašenog Kosova.

Meštani sela Bosce kažu da je hapšenje Srbina M. Mitrovića i privođenje još nekoliko njih unelo veliki nemir među stanovnike koji žive u okruženju albanskih sela.

U policijskoj akciji privedeno je nekoliko Srba iz Bosca i sela Strelice, ali je M. Mitrović zadržan u pritvoru.

Srbi iz Bosca ispričali su da u poslednjih nekoliko dana radnici sa građevinskim mašinama u pratnji policije prištinskih institucija otkopavaju deo imanja Srba, koji je oslonjen na potok pored zidina manastira Ubožac.


“Navodno imaju informacije da je na tom delu naših imanja sahranjen jedan broj Albanaca iz sela Ogošte i Korenica, koji se navodno nalaze na spisku nestalih i kidnapovanih”, rekao je jedan od meštana.

Prema njegovim rečima, akcija je smišljena da bi se preostalih oko 300 Srba dodatnim pritiscima primoralo na selidbu.

U selu Bosce u Kosovskoj Kamenici uhapšen je Srbin Mirko M., zajedno sa još dvoje Srba iz ovog mesta koji su naknadno pušteni na slobodu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije.


Reč je o penzioneru koji, prema rečima njegove najuže porodice, nikada nije bio deo policijskih ili vojnih struktura i zbog toga očekuju njegovo oslobađanje.

Mirko M, koji je uhapšen juče, za sada se nalazi u pritvoru, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je branioca i u stalnom je kontaktu i sa porodicom uhapšenog koju će danas posetiti i predstavnici ove kancelarije.

Glas javnosti/G01B

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR