Glas Javnosti

TRAMP: Zelenski je jedan od najvećih trgovaca u istoriji, svaki put ode iz Amerike sa 50, 60 milijardi dolara

Svet
Autor: Glas javnosti

Kandidat za predsednika SAD ponovio je svoj stav na temu pružanja finansijske pomoći Ukrajini rekavši da bi Amerika trebalo da zajmi novac Kijevu umesto da ga poklanja.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski jedan od najvećih trgovaca u istoriji budući da uspeva da napusti Vašington sa džepovima punim novca svaki put kada poseti SAD, izjavio je nekadašnji američki lider i republikanski kandidat za predsednika Sjedinjenih Država Donald Tramp.

"Zelenski je jedan od najvećih trgovaca u istoriji. Svaki put kada dođe u našu zemlju, ode sa 50 ili 60 milijardi dolara. Nikada to nisam mogao da uradim. Mnogo je bolji prodavac od mene", istakao je Tramp tokom predizbornog mitinga u Vandaliji u Ohaju.

Takođe, ponovio je svoj stav na temu pružanja finansijske pomoći Ukrajini rekavši da bi SAD trebalo da zajme novac Kijevu umesto da ga poklanjaju.

"Trebalo bi da im pozajmimo novac, a ne da im ga šaljemo, tako da nam, ukoliko pobede na bojnom polju, uprkos minimalnim šansama, taj novac vrate. Pozajmite im novac, naterajte ih da budu bar malo fini... Pozajmite im novac, nemojte im samo dati ček na 60 milijardi dolara", poručio je Tramp.


Od početka ruske Specijalne vojne operacije u Ukrajini u februaru 2022. Vašington je bio glavni podržavalac Kijeva, obezbedivši mu oko 113 milijardi dolara vojne, ekonomske i humanitarne pomoći.

Aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden trenutno podstiče Kongres da usvoji zakon o pomoći vredan 95 milijardi dolara koji uključuje dodatnu vojnu injekciju Kijevu u vrednosti od više od 60 milijardi dolara. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR