Glas Javnosti

UKRAJINCI IZVELI SVOJE MARKALE? Rusi juče upozorili na SPECIJALNI RAT: Otvaraju grobove i skrnave leševe! RASTE BROJ ŽRTAVA!

Svet
Autor: Glas javnosti

U današnjem žestokom ruskom raketnom napadu na lokalnu pijacu u istočnoj Ukrajini jutros su poginule dve žene, a nekoliko drugih povređeno, uključujući i desetogodišnju devojčicu.

Prethodno je javljeno da je jedna žena poginula usled granatiranja.

Potresni snimci sa mesta granatiranja u selu Ševčenkov, 80 kilometara jugoistočno od regionalne prestonice Harkova, prikazuju trg prepun ruševina dok spasioci pokušavaju da probiju put kroz ruševine u potrazi za preživelima, prenosi Daily Mail.

Na snimku se u jednom trenutku vidi i spasilac koji je iz ruševina izvukao povređenu devojčicu i nosi je u naručju. Njoj je lice bilo krvavo, ali je na svu sreću živa, te je odmah zbrinuta.

Jedna žena oblivena krvlju viđena je kako leži pognuta u ruševinama čekajući pomoć, a spasioci su joj stavili jastuk pod glavu dok su pokušavali da pruže pomoć ozbiljnijim slučajevima.

Nekoliko trenutaka kasnije drugi spasioci su viđeni kako pomeraju nešto što je izgledalo kao leš pre nego što je povređeno dete izneseno iz ruševina, sa prljavštinom po licu.

Na fotografiji koju je kancelarija ukrajinskog predsednika postavila na internet vidi se kako spasioci pokušavaju da izvuku ženu u debelom zimskom kaputu iz ruševina. Glava i ruke su joj virile ispod ruševina, ali nije bilo jasno da li je živa.

Drugi snimci koje je objavila ukrajinska javna televizija Suspilne u aplikaciji za razmenu poruka Telegram pokazuju zapaljene olupine i veliki krater u centru Ševčenkova.

"Ruska vojska je izvršila još jedan teroristički akt nad civilnim stanovništvom i jedno dete je ranjeno, dve žene su ubijene“, saopštilo je regionalno tužilaštvo.

Članica ukrajinskog parlamenta podelila je snimak granatirane lokalne pijace u ukrajinskoj oblasti Harkov. Kira Rudik je navela da je u granatiranju povređeno sedam osoba, među kojima i dete.

Oleg Sinegubov, guverner Harkovske oblasti, prethodno je napisao na Telegramu:

"Prema potvrđenim informacijama, nažalost preminula je žena stara 60 godina. Sve ostale žrtve su hospitalizovane. Lekari im pomažu. Spasioci nastavljaju da raščišćavaju ruševine".




Koliko juče, rusko Ministarstvo odbrane. je upozorilo da specijalne službe Ukrajine pripremile su provokaciju velikih razmera u oblasti Harkova

Kako su naveli, specijalne službe Ukrajine otvorile su grobove na nekoliko groblja.

„Predstavnici Državnog istražnog biroa i Službe bezbednosti Ukrajine organizovali su otvaranje grobova na grobljima u naseljima Kazačja Lopan, Veliki Burluk, Šipovatoje i Hatnoje u Harkovskoj oblasti, gde su sahranjeni lokalni stanovnici koji su umrli prirodnom smrću dok Rusi su se nalazili na ovim prostorima od 24. februara do 6. septembra 2022. godine“, navodi se.

Iskopana tela su unakažena da bi se predstavila kao dokaz ruske "torture“ i "pogubljenja“, a sada ukrajinske snage bezbednosti fotografišu i snimaju tela preminulih državljana Ukrajine, imitirajući rad forenzičara, napominje ministarstvo.

Da li su navodi ruskog Ministarstva odbrane tačni i da li specijalne sluđbe Ukrajine zaista planiraju specijalni rat i masovne žrtve kako bi optužili Ruse, ostaje da se vidi.

Postavlja se i pitanje da li su Ukrajinci izveli sopstvene Markale kako bi svetska javnost još više optužila Ruse ili su Rusi zaista potpuno nepotrebno gađali civilni cilj.

Jasno je samo jedno - razmere rata su strahovite!

MARKALE - DIREKTAN POVOD ZA NATO AGRESIJU NA REPUBLIKU SRPSKU

Masakri na Markalama su dva masakra koja su izvršile snage takozvane armije BiH kako bi direktno optužile Vojsku Republike Srpske za vreme građanskog i verskog rata u BiH.

Prvi se dogodio 5. februara 1994. godine kada je 68 ljudi ubijeno, a 144 ranjeno. Drugi se dogodio 28. augusta 1995. godine, a ubijene su 43 osobe, dok je ranjeno 84. Na taj način inscenirana su dva strašna napada na civile, što je izazavalo ogorčenje zapadnog sveta.

Drugi napad bio je direktan povod za zločinačku i divljačku NATO agresiju na Republiku Srpsku.




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR