Glas Javnosti

SVE TAJNE PUTINOVOG "ZLATNOG ORMARA"‘: Odela po meri, markirane cipele i kravate, skupi satovi, čuvena jakna i - pancirka

Vesti
Autor: Glas javnosti

Ruski predsednik ima zbirku satova vrednu oko 700.000 dolara, a svoje skupe modne dodatke ponekad voli da poklanja "običnom svetu"


Nakon što se na velikom skupu na moskovskom stadionu Lužnjiki pojavio u oko 13.000 evra vrednoj jakni italijanskog brenda Loro Piana, mnogi su postali znatiželjni te su odlučili detaljnije zaviriti u ormar ruskog predsednika Vladimira Putina. To je uradio i britanski Daily Mail.

"Dok je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski postao slavan po svojoj kaki zelenoj majici, ruski predsednik Vladimir Putin odlučio se za jaknu Loro Piana od 13.000 evra za svoj nastup na skupu na stadionu", započinje svoj tekst taj medij i dodaje "kako u trenutku kad Rusija počinje osećati pritisak sankcija, nije jasno koji je od Putinovih savetnika mislio da je pametno da se on pokaže u jakni koja košta 25 puta više od prosečne mesečne plate u Rusiji".


Kako god bilo, skupa jakna bila je povod novinarima da još jednom dublje zagrebu u Putinov modni izražaj. Tako Daily Mail tvrdi da je spornu jaknu Putin obukao na 3000 evra vredan pulover italijanskog brenda Kiton. Isto tako, tvrde, poznato je da je Putin ljubitelj i crnog sata Blancpain Grande Date Aqua Lung koji košta oko 1000 evra, a još pre je, ne propuštaju naglasiti, "uhvaćen" i u tenisicama Loro Piana, koje stoje oko 700 evra. Uz sve to navode da je Putin na nastupu izgledao "veliko" i nagađaju da je ispod skupe jakne nosio pancirni prsluk.

Putinova ljubav prema skupocenim odevnim predmetima i modnim dodacima kao što su satovi nije novost. Već se ranije pisalo kako ima zbirku satova vrednu oko 700.000 dolara, u kojoj je i Lange & Söhne Tourbograph vredan čak 462.000 dolara. Moscow Times je pre nekoliko godina pisao kako Putin svoje skupe satove ponekad voli poklanjati "običnom narodu". Tako neki vrlo srećan sin pastira navodno hoda Sibirom s 10.000 dolara vrednim švajcarskim Blancpainom na ruci, utvrdili su tad.

Blancpain mu je, šuška se, omiljena marka sata, a osim tom pastiru, koji je 2009. postao vlasnik modela Leman Aqua Lung Grande Date, poklonio ih je još nekoliko. Jedan od njih završio je na ruci mlinara u Tuvi, koji ga je doslovno izmolio od Putina, a još jedan slučaj darivanja sata zabeležen je i 2010. godine.

Tačan broj satova u Putinovu vlasništvu, naravno, nije poznat. U jednom trenutku novinari su ih izbrojali 11, no ko zna tačan broj. Osim s onim vrlo skupocenim, od pola miliona dolara, viđen je kako nosi i Patek Philippe Perpetual Calendar, Patek Philippe Calatravu, Breguet Marine i IWC Pilots Watch Mark XV.

Putinovim odevnim stilom vrlo se detaljno u svoje vreme bavio i portal Russia Beyond. Na tom portalu navode, na primer, kako je Putin zbog svog strogog modnog izražaja zaradio nadimak "muškarac u crnom", ali da je s vremenom u svoj ormar uneo malo boja. Prema članku iz 2015. godine, odela koja nosi krojena su po meri, a omiljeni su mu brendovi Kiton i Brioni, nalazi se na Jutarnjem.hr.

Za svako od tih odela obično se brine od početka do završetka jedan krojač, njihova izrada traje satima i satima, a početna im je cena oko 5000 eura. Kravate su mu marke Valentino, a cipele, pisali su, John Lobb ili Salvatore Ferragamo. Navodno sa svih odevnih predmeta skida etikete kako neka od njih ne bi zapela za oko novinarima, no to, navodno, rade i drugi šefovi država.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR