Glas Javnosti

SVE ŠTO NISTE ZNALI O MILICI JOKANOVIĆ, opasnom tragaču iz kviza POTERA

Vesti
Autor: Glas javnosti/ espreso

Milica se prvi put sa kvizom susrela u ranom detinjstvu kada je naučila brojeve i slova

Milica Jokanović je popularnost u Srbiji stekla učešćem u kvizovima „Slagalica“ i „Potera“. Ona je jedna od najuspešnijih takmičara koji su se ikada okušali u srpskim kvizovima, a zbog toga je mnogi nazivaju „princezom od znanja“.

Milica je nedavno u kvizu "Potera" dala pogrešan odgovor na pitanje po kojoj Bajaginoj pesmi nosi naziv mjuzikl u Pozorištu na Terazijama.

Pobeđivala je u kvizu „Visoki napon“, a bila je najbolja i u kvizu „Sam protiv svih“. Milica se prvi put sa kvizom susrela u ranom detinjstvu kada je naučila brojeve i slova. Već tada postala je zaljubljenik u kvizove, a enciklopedija i znanje bili su joj najbolji drugovi.

Uživala je da gleda i odgovara na sve vrste kvizova koji su se emitovali ne samo na našem govornom području, već i šire. Dugo je nagovarala oca da se prijavi u neki od kvizova, jer je svog oca smatrala jednom od najobrazovanijih osoba koje je upoznala u životu. Međutim, on to nije želeo. Zato je Milica želela i to mnogo, pa je svoju želju i ostvarila.

Od malena je, kako je rekla, upijala znanje kao sunđer vodu. Njena žeđ za znanjem traje od detinjstva do dan danas, a Milica kaže da je ta žeđ neće napustiti ni tokom celog života. U to je sigurna.

Milica kaže da je obrazovanje njena ljubav, dok je njena životna filozofija da sumnja u sve osim u svoje znanje. Njeno znanje je upravo najjače oružje pred kojim uvek strepe drugi učesnici u kvizovima, ali i brzina kojom odgovara na postavljena pitanja. Za sebe kaže da ima dobru memoriju i da sve što čuje lako zapamti. Za kvizove kaže da su za nju pre svega jedna velika zabava i dokazivanje, a tek posle toga novac. U jednom intervju rekla je da je trenutak kada se upale svetla na sceni i kada bude oči u oči sa takmičarom nasuprot nje, jednostavno nešto što je pokreće.

Rođena je 25. jula 1983. godine.

Nakon što je u kvizovima stekla popularnost, ljudi često žele da se fotografišu sa njom dok šeta ulicama Beograda. U početku joj je to bilo neobično, a kasnije se navikla i uživa u fotografisanju sa ljudima, naročito mladim, kojim je Milica inspiracija i motiv da usvajaju znanje i usavršavaju se. Milica je rođena 25. jula 1983. godine u Zenici u Bosni i Hercegovini. Inače, njen otac je poreklom iz Bileće, a majka iz Drvara. Posao ih je oboje doveo u Zenicu, gde su se upoznali i zavoleli. U tom gradu su dobili kćerku Milicu. Porodica Jokanović devet godina živela je i radila u Zenici. Tamo je Milica krenula i u osnovnu školu, a potom su zbog rata izbegli u Beograd.

Milica je u jednom intervjuu rekla da su tada u Zenici nastradale samo njihove knjige kojih su imali zaista mnogo. Nije to bilo nikakvo čudo, jer porodica je pobegla od ratnih dešavanja u žurbi i nije bilo vremena da nose i svoje knjige. A, baš knjiga bilo je zaista mnogo. To ne čudi s obzirom da je njen otac bio istoričar, a majka geograf. U jednom intervju rekla je da nikada neće zaboraviti da je videla kako njihov dom gori i kako gore knjige u biblioteci njenog porodičnog doma. Tada se, kao devojčica, zarekla da će ih jednog dana sakupiti još više.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Napišite svasta u 13.09.2023 22:30:30 h
     0 
Sram vas bilo,Princeza od znanja,Necjenite znanje.Diplomirani pravnik, ali bez posla.