Glas Javnosti

ŠTA JE ISTINA U NAVODIMA O OTMICAMA SRBA NA SEVERU?

Vesti
Autor: Glas javnosti

Prethodnih dana prištinski mediji su izvestili da je navodno više Srba kidnapovano na severu Kosmeta.

Preduzimamo neophodne istražne radnje kako bi se razjasnili navodi o otmicama – saopštili su iz Kosovske policije za KoSSev tim povodom.

Prištinski mediji izvestili su u prethodnim danima da je više Srba navodno kidnapovano na Severu.

Pozivajući se na „pouzdane izvore“ KosovaPress je u dva navrata izveštavala o tome da su prvo četiri, a potom još dve osobe iz srpske zajednice navodno kidnapovane.

U prvom tekstu ovaj medij je objavio inicijale četiri osobe, navodeći da je jedna od njih kidnapovana u Sočanici, a druga u Leposaviću od strane maskiranih lica, te da su potom u crnim džipovima „odmah poslati u Srbiju“.

Isti medij je potom izvestio i da su navodno kidnapovane dve žene, takođe Srpkinje.

Kosovska policija odgovorila je na upit KoSSev-a o medijskim izveštajima, navodeći da sa ozbiljnošću pristupaju ispitivanju ovih navoda.

– Poslednjih dana u medijima su se pojavile informacije, izveštaji i objave o kidnapovanju, premlaćivanju i maltretiranju pojedinih građana srpske nacionalnosti od strane pripadnika kriminalnih struktura u severnom delu. Kosovska policija, njene odgovarajuće jedinice, ovoj informaciji pristupaju sa ozbiljnošću i preduzimaju neophodne istražne radnje da bi se ona razjasnila, navodi se u odgovoru Kosovske policije.

Ocenjuju ujedno da su „pretnje i ugrožavanje bezbednosti“ građana na Severu rezultirali podizanjem policijskih kapaciteta u upravljanju bezbednosnom situacijom i sprečavanju kriminalnih aktivnosti.

– S tim u vezi, pored aktivnih angažovanja, postavljene su kontrolne tačke za vozila u gradovima i putnim pravcima, poručili su iz kosovske policije.

Navodi o podizanju kapaciteta policije stigle su u danu kada su na više punktova nedaleko od skretanja za Banjsku kod Bistričkog mosta na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić postavljeni kontrolni policijski punktovi na kojima su vidljive jedinice koje su pod opremom specijalnih jedinica.

Kosovska policija raspoređena je na istom putu na kojem su već 12 dana postavljene četiri barikade – dve u zvečanskoj opštini i dve u opštini Leposavić, piše KoSSev.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR