Glas Javnosti

SRPSKE SUZE NIKO NE VIDI! NEMA DINARA ZA ISPLATU POMOĆI: Majke sa decom čekaju u redovima u Kosovskoj Mitrovici (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

U severnoj Kosovskoj Mitrovici su se i danas formirali dugački redovi ispred Poštanske štedionice, gde su građani sa tržišta rada, ali i majke sa decom pokušali da podignu socijalnu pomoć, roditeljske i dečje dodatke, koji su im uplaćeni, ali nisu uspeli u tome jer nije bilo dinara.

Posle odluke takozvane centralne banke Kosova koja je stupila na snagu 1. februara, o zabrani platnog prometa u dinarima, do sada je u dva navrata (7. i 14. februara) na Jarinju sprečen prolazak kombija NBS sa dinarima, a usled toga došlo je do nestašice dinara na Kosovu i Metohije.

Kako je navela jedna od majki koja je došla da podigne socijalnu pomoć, odlazak do Raške za nju nije rešenje.

"Ja sam samohrana majka. jedino primanje mi je socijalna pomoć. Danima čekam kako bi sebi i deci obezbedila osnovne životne potrebe. Odlazak do Raške nije rešenje jer nam stvara dodatne troškove", kaže ona.


Isto kažu i ostale majke, koje ističu da su im ugrožena osnovna životna prava, jer ne mogu da podignu dečje i roditeljske dodatke.

Kako navodi jedan od građana Severne Mitrovice, jedini izvor prihoda mu je socijalnu pomoć, koja mu je sada uskraćena.

"Mi u Rašku ne možemo da idemo zbog troškova. Nama socijalna pomoć mnogo znači, mi živimo od toga. Zamolio bih da ovo stane, jer ako ne možemo da dignemo socijalnu pomoć ne možemo da živimo", naveo je on.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR