Glas Javnosti

Srpska himna se orila Kosovom: Dejan Petrović odsvirao BOŽE PRAVDE: Lako je srbovati o Kosovu iz Beograda, a jako teško biti Srbin u tim krajevima (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Čuvenom trubaču ovo je bilo prvi put da ide dalje od Kosovske Mitrovice.

Zvuci srpske himne "Bože pravde" odjekivali su juče na jezeru Gazivode iz trube najboljeg srpskog trubača Dejana Petrovića iz Užica.

Petrović je, zajedno sa proslavljenim glumcem sa Kosova Milanom Vasićem, već danima na Kosovu kako bi snimili spot za obradu pesme "Ja sam momče sa Kosova", a pored Gazivoda, obišli su i snimali na Brezovici, u Velikoj Hoči, Gračanici i Severnoj Mitrovici.

- Mislim da smo napravili jako lep spot, a premijeru očekujem kroz nekih 20 - tak dana na RTS-u i jedva čekam da svi vide spot - kaže jedan od najpoznatijih srpskih muzičara Dejan Petrović. On sa ponosom ističe da je srpsku himnu Bože pravde svirao "iz sve snage" na Gazivodama, ili kako bi neki sada rekli jezeru Tramp.

- Svirao sam Bože pravde iz sve snage, i neka nas dragi Bog čuva, i sve one koji su na Kosovu i Metohiji. Meni je ovo bilo prvi put da idem dalje od Mitrovice, i osećam se i srećno i tužno istovremeno, jer lako je srbovati o Kosovu iz Beograda, a jako teško biti Srbin u tim krajevima. Svaka čast tim ljudima - poručio je Petrović.

(Glas javnosti/Kosovo online)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR