Glas Javnosti

SOROŠEVA MARIONETA VLADIMIR KOSTIĆ

Vesti
Autor: Glas javnosti

Među upućenima u dešavanja u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU) već dugo nije tajna da ovom organizacijom u poslednjem periodu iz senke rukovodi glavni inspirator i nosilac neo-liberalne ideologije, američki milijarder Džordž Soroš. Isto tako je veoma očigledno da se Sorošev uticaj na funkcionisanje SANU sprovodi preko marionete Vladimira Kostića, koji je za tu svoju ulogu više nego bogato nagrađen.

Međutim, naivno bi bilo da je sve tako očigledno, a tako jednostavna igra ne bi ni priličila majstoru manipulacija i konspiracije kao što je Soroš. Naime, neko ko je eksponiran kao Kostić i ko je usled svoje alavosti i pohlepe pogazio sve principe, postepeno ali sigurno gubi kredibilitet i ugled, što će svako dovesti do momenta kada će Kostić izgubiti svoju upotrebljivost, te biti odbačen kao prazna ljuštura.Međutim, Sorošev uticaj propašću Kostića neće nestati, jer on u SANU ima mnogo ozbiljnijeg eksponenta, akademika Tibora Varadija, koji za razliku od potrošnog i naivnog Kostića nije javno izložen samo da bi u odgovarajućem momentu bio prepušten javnom linču. Naime, Varadi je Sorošev višedecenijski, pouzdan saradnik, koji deluje iz senke i za realizaciju njegovih interesa vrbuje intelektualno inferiorne, jednokratne i potrošne pomagače, kao što je to u ovom slučaju bio Kostić.

Pošto je Kostić svoju misiju u SANU okončao, Varadi sada radi na promociji njegove adekvatne zamene, dok se Kostić priprema za svoju poslednju, mnogo veću i značajniju, ali i sramotniju i kratkotrajniju ulogu, posle koje će biti potpuno odbačen, te prepušten tome da se tako osramoćen pita kako je dopustio da bude tako prevaren i izmanipulisan od strane Varadija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR