Glas Javnosti

SMETA IM SVE ŠTO JE SRPSKO: Albanci ukidaju 15 poslovnih sertifikata sa nazivima SRBIJA!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Albanci su zadali je još jedan udarac Srbima, ovog puta oduzimajući sertifikate vlasnicima privrednih društva koje u sebi sadrže naziv Srbija.

Kako je saopštilo takozvano "ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine" (MINT), albanska agencija za registraciju preduzeća (ARBK) opozvala je 15 sertifikata o registraciji preduzeća zbog toga što imaju “neustavan sadržaj”.

MINT je saopštio da je to 15 privrednih društava koja u svojim nazivima sadrže neustavne termine “Peć, Republika Srbija”; “Peć, SRB”; “Gnjilane, Srbija”; “Priština, Srbija”; “Đakovica, Republika Srbija”, “Kosovska Mitrovica, Republika Srbija” itd.



Na ovoj listi su: “Bomek”, “Lensia”, “Epoksi sb-boden”, “Map”, “MTS”, “Ndertimi fi 6285 92”, “Biznis klub”, “Lirian kars”, “Bus Softir”, “Globos”, “Ejdžensi si end i”, “Devoli grup”, “Vitalend”, “Bijand”, “Elba partners”, “Pite Katuni”, prenosi “Koha ditore”.

“Ukidanje sertifikata privrednih društava, kod kojih su utvrđeni isti ili slični prekršaji, nastaviće se i narednih dana. U međuvremenu, ARBK je nastavio da registruje nove firme, koje su prijavljene u skladu sa zakonom, sa važećim dokumentima i sa sadržajem koji odgovara ustavu”, saopštio je MINT.

Zajedničkim snagama protiv cenzure i medijskog mraka!

MINT je saopštio da je samo u poslednja dva dana u ARBK registrovano 86 novih privrednih društava, od kojih su 33 u vlasništvu fizičkih lica i 53 društva sa ograničenom odgovornošću.

Albansko tzv. Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine saopštilo je krajem jula da je Komisija za razmatranje žalbi za registraciju preduzeća odbila žalbu “Kljan Kosova” na odluku o suspenziji sertifikata o poslovanju ovoj televiziji po kojoj podnosilac žalbe može podneti tužbu sudu, pošto je predmet zaključan u Ministarstvu.





Glas javnosti/Vaseljenska.net

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR