Glas Javnosti

SKANDALOZNO: PUŠTEN ALBANSKI POLICAJAC KOJI JE RANIO SRBINA NA KOSOVU I METOHIJI!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Zakoni bi trebalo da važe za sve podjednako, ali to sudeći po seriji odluka kosovskog pravosuđa, koje Srbe progoni i osuđuje za izgovorenu reč, a Albance posle pucanja na Srbe oslobađa ili maksimalno kažnjava kućnim pritvorom, nije slučaj na Kosovu i Metohiji.

Nejednak tretman kosovskog pravosuđa, koje odluke "meri" po etničkom principu, dodaju, čini da Srbi žive u stalnoj neizvesnosti. 

Oni upozoravaju i da vlasti u Prištini izjavama i potezima kuraže Albance na nasilje, a pravosuđe na oštre kazne samo za Srbe.  

Tako je pripadniku specijalne jedinice Kosovske policije koji je na Bistričkom mostu pucao i ranio Milana Jovanovića određena mera kućnog pritvora, a na isti način je sankcionisan i pripadnik KBS koji je u Gotovuši na Badnji dan ranio srpskog dečaka i mladića, dok dela koja su počinili nisu okvalifikovana kao polkušaj ubista, već kao "izazivanje opšte opasnosti".


Nikola Nedeljković

Sa druge strane, Srbima se sudi za izgovorenu reč, pa je tako samo jedan od primera Nikola Nedeljković iz Beograda, uhapšen na Gazimestanu 28. juna, koji je u zatvoru proveo šest meseci zbog "izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti".


Glas javnosti/Kosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR