Glas Javnosti

SKANDALOZNO PONAŠANJE POLICIJSKOG SLUŽBENIKA VESELINA MILIĆA

Vesti
Autor: Glas javnosti

Poštovani.

Novi policijsko sindikalni savez iznenađen je činjenicom da na internetu postoji sajt Veselina Milića , načelnika Policijske uprave za grad Beograd. Taj sajt je očigledno sačinjen u cilju lične samopromocije, potpuno nezavisno od zvaničnog sajta ministarstva Unutrašnjih poslova.

Ovim putem vam se obraćamo sa pitanjem da li je ovakvo ponašanje policijskog službenika Veselina Milića dozvoljeno? Da li ovo predstavlja povredu radne dužnosti, možda laku, možda tešku? Da li je ovo odobreno od strane ministarstva Unutrašnjih poslova zvanično?

Postavljamo ovo pitanje, jer nam se javljaju brojni pripadnici MUP-a koji bi takođe da naprave internet sajt u cilju lične samopromocije, počev od pozornika do raznih rukovodilaca, jer smatraju da će na taj način lakše i bolje napredovati u službi i da će biti prepoznatljiviji u javnosti, a time i cenjeniji u neposrednom okruženju. Mnogi imaju razne diplome i dostignuća , posebna znanja, kao i sertifikate i veštine , koje bi želeli da prezentuju javnosti, ali su u strahu od progona Odeljenja zakonitosti u MUP-u, a posebno su u strahu od reakcije SUK-a.

Molimo da nam ovim putem dostavite model kojim je pravnim putem Veselin Milić ostvario pravo na formiranje internet sajta, kako bismo taj model saopštili svim zainteresovanim kolegama, te da i oni sačine svoje lične samopromotivne sajtove.

U prilogu izvolite link na sajt veselina milića: https://veselinmilic.rs/  .

U prilogu vam takođe dostavljamo i nekoliko fotografija njegovog sajta. Ovom prilikom se pored Zakona o policiji, pozivamo i na član 2. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Molimo da se preispita da li je ponašanje Veselina Milića u skladu sa  pravilnikom o načinu ponašanja i ličnom izgledu policijskih službenika.  Takođe zahtevamo i kopiju službenog akta kojim je Veselinu Miliću odobreno ovakvo ponašanje.

Unapred zahvalni,

Novi policijsko sindikalni savez,

predsednik odbora za borbu protiv kriminala i korupcije

Rajević Zdravko


Izvor: Printskrin https://veselinmilic.rs/index.html / Veselin Milić 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR