Glas Javnosti

Sindikat Vojske Srbije protestvuje, izdvojeni smo od procesa donošenja odluka

Vesti
Autor: Glas javnosti

Vojni sindikat Srbije uputio je protesno pismo ministru odbrane jer je, umesto od Ministarstva, iz medija saznao da je obrazovan Savet za upravljanje ljudskim resursima koji ima zadatak da razmatra predloge kandidata za unapređenja i upućuje na usavršavanje i školovanje u zemlji i inostranstvu.

Vojni sindikat Srbije je od ministra tražio da bude obavešten o izradi akta kojim se obavezuje i uređuje rad Saveta, kao i zašto sindikatu nije data prilika da se izjasni o tom pitanju i učestvuje u radu tela.

U saopštenju se dodaje da Zakon o radu propisuje da zaposleni neposredno i preko svojih predstavnika imaju pravo na konsultovanje i izražavanje stavova o pitanjima u oblasti rada.

Navodi se i da je Ministarstvo odbrane zaključilo sporazum sa Vojnim sindikatom o stvaranju uslova za njegov nesmetan rad i prihvatilo da taj sindikat obaveštava i uključuje ga u radne grupe i tela od značaja za radno-pravni status zaposlenih.

„Ministarstvo odbrane nastavlja praksu netransparentne izrade propisa i opštih akata i izopštavanja sindikata od učešća u radnim telima u kojima se odlučuje o bitnim pitanjima od značaja za položaj i status zaposlenih“, ističe se u saopštenju.-izvor N1

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR