Glas Javnosti

Prvi Zrenjaninac koji je pobedio koronu: Dao bih plazmu (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Apsolvent FON Adrian Sekošan (25) dvanaest dana proveo je u hali Sajma u Novom Sadu

- Ne smatram sebe bilo kakvim herojem. Jednostavno, volim život i planiram da do kraja godine završim fakultet i nastavim karijeru fudbalskog golmana - kaže Adrian Sekošan (25), prvi Zrenjaninac koji je pobedio virus korona.
 Ovaj student iz grada na Begeju, nakon izlečenja od kovida 19, kaže da bi, ukoliko bi njegova plazma nekom spasla život, rado dao krv.

- Apsolvent sam na FON u Beogradu i još u januaru sam, posle prehlade, osetio bol u grudima - kaže Adrian, koji osim što studira, brani mrežu fudbalskog kluba MSK iz Mihajlova,

Vođen sportskim duhom, mislio je da će sve proći, i nije išao kod doktora sve dok mu se zdravstveno stanje nije pogoršalo.

- Zaista ne znam gde sam se zarazio. Dok sam bio u Beogradu išao sam na fakultet i učio kod kuće - nastavlja Adrian, koji je kod kuće u Zrenjaninu pio vitamine i cink jer je verovao da ima običnu prehladu.

U međuvremenu je uradio rendgen pluća i sa dobijenim rezultatom da je sve u redu, otišao da se testira u kovid-ambulantu. Sutradan, 10. aprila, na svoj 25. rođendan, po preporuci lekara, otišao je u privremenu bolnicu na Novosadskom sajmu.

- Čudan je to osećaj, pomirio sam se sa tim i psihički bio stabilan. U sebi sam pomislio, sportista si, pobedićeš svaku nedaću - priča Adrian, i dodaje da su usledili brojni pozivi i podrška rodbine, prijatelja, komšija...

Dvanaest narednih dana, sve do 22. aprila, kada se vratio kući u Zrenjanin, proveo je u hali Sajma u Novom Sadu, uz kako kaže više nego korektne uslove, dobru hranu i odličan odnos medicinskih radnika, ali bez ikakve posebne terapije.

- Svakog jutra su nam samo merili temperaturu, pio sam vitamine i to je sve - kaže Adrian.- Mislio sam da ću zateći mnogo goru sliku, ali tamo više od polovine ljudi nije imalo nikakve simptome.

Posle urađenog testa 20. aprila i odgovora da je test negativan, pušten je kući, uz propisanu meru 14 dana izolacije, dok su njegovi ukućani u izolaciji 28 dana, od 10. aprila.

izvor Večernje novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR