Glas Javnosti

PREMINULA PORODILJA IZ VRANJA: 10 dana bila na respiratoru u Nišu!

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Sinoć je preminula trudnica (34) iz Vranja, koja je bila na respiratoru u KC Niš, a sinoć je i rodila muško dete.

-U poslednjih 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Na kontrolnom ultrazvuku utvrđeno je da je plod vitalan, pa je multidisciplinarni tim lekara sastavljen od ginekologa, anesteziologa i pedijatra zbog pretećeg smrtnog ishoda majke, obavio porođaj carskim rezom. Intervencija je zahtevala nadljudske napore lekara, u više navrata rađena reanimacija i dete je rođeno živo. Beba koja je rođena u 26 gestacijskoj nedelji nalazi se na odeljenju Neonatologije Kliničkog centra u Nišu – saopštio je Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

On je izrazio žaljenje što je majka preminula.

-Nakon porođaja došlo je do novog srčanog zastoja i uprkos našim naporima porodilja je preminula – rekao je Janković

Trudnica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze korona virusom stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Anđelka Slavković, direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju kazala je da je beba trenutno u stabilnom stanju.

-Ona je porođena sinoć oko 20 sati carskim rezom, rodila je dete teško 900 grama. Nažalost, majka je preminula, a beba je preživela. Dete je na mehaničkoj ventilaciji i trenutno nije životno ugroženo – saopštila je Slavković

Ovo je druga trudnica koja je preminula od posledica zaraze korona virusom u niškoj bolnici. A.P. iz Orljana koja je takođe bila na respiratoru podlegla je zarazi 21. jula dan nakon što je rodila muško dete koje je takođe preminulo.

(Glas javnosti/ Kurir/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR