Glas Javnosti

После сваке вожње обавезна дезинфекција возила, НЕМА СЕДЕЊА ПОРЕД ТАКСИСТЕ, осим у једном случају

Vesti
Autor: blic.rs

Многе мере предострожности против корона вируса су уведене, а најновија долази од Секретаријата за јавни превоз који је јуче донео одлуку да путници не смеју да улазе, нити излазе на предња врата у градском превозу. Такође је постигнут договор и са такси удружењима, па убудуће путници неће смети да се седе на предњем седишту у таксију.

- Једна од договорених мера на састанку с таксистима јесте да они више неће примати путнике на предња врата, односно на предње седиште уколико немају више од три путника, већ ће путници седети позади. На тај начин возачи неће бити у директном контакту са путницима - рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је рекао и да ова забрана седења до возача у таксију неће бити усамљена, већ ће се убудуће примењивати читав сет мера које ће помоћи и таксистима и путницима у новонасталој ситуацији.

– Такође, добиће упутства у вези са прањем и проветравањем својих аутомобила. Такси удружења су преузела обавезе да им обезбеде распршиваче како би неколико пута дневно могли да дезинфикују возила. Осим тога, дефинисали смо тачну процедуру у случају да неки од такси возача осети симптоме корона вируса: коме се најпре јавља, на који начин такси удружење такав случај пријављује Граду Београду, како ти људи више не би били у саобраћају, будући да постају потенцијални преносиоци вируса – појаснио је Весић.

Из неколико такси удружења су за "Блиц" потврдили да су добили допис Секретаријата за јавни превоз и да су возачи обавештени како треба да поступају.

- Пренели смо све информације које смо добили од секретаријата колегама. Оператери обавештавају путнике да не седају напред до возача, а возачи треба да дезинфикују возило после сваке вожње - рекли су из Жутог таксија.

Важни телефони

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са коронавирусом: 064 8945 235. Институт за јавно здравље Србије "Др. Милан Јовановић Батут": 011 2684 566.

Будимо одговорни према себи и према другима

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR