Glas Javnosti

ŽESTOKA PROVOKACIJA KURTIJA UOČI SASTANKA U OHRIDU: Srbija neće kapitulirati, jer se to već dogodilo 1999. godine!

Politika
Autor: Glas javnosti

U okviru dijaloga Beograda i Prištine, danas se održava sastanak na kom će se susresti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti.

Sastanak je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj, a odvijaće se uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.
 


I dok Vučić tvrdi da u Ohridu neće ništa potpisati, već da će se samo razgovarati o normalizaciji odnosa, Kurti navodi da Vučićeve izjave nisu konstruktivne, te da će se, ako nema potpisa, nastaviti sporenje.

„U svakom trenutku znamo svoje crvene linije i uvek ćemo čvršće i ozbiljnije i odgovornije da branimo svoju zemlju. Sada nam je više nego ikada potrebna mudrost, potreban nam je mir, a ne budalesanje, a ne neodgovornost, tako samo možemo da ugrozimo budućnost svoje zemlje“, rekao je Vučić.

Kurti je, sa druge strane, naveo da „Srbija neće kapitulirati u Ohridu, jer se to već dogodilo u Kumanovu 9. juna 1999. godine“.

On je dodao da se bez potpisivanja evropski predlog ne može nazvati sporazumom, ali da će razgovori biti nastavljeni.

Čuo sam Vučićevu izjavu i mislim da to nije konstruktivan i posvećen pristup. Ako nema potpisa, onda ćemo nastavili sporenje, rekao je Kurti.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR