Glas Javnosti

OSVETA SE SERVIRA HLADNA: ŠEF KABINETA premijera AUSTRALIJE bio savetnik u RIO TINTU! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Srpski as, i najbolji teniser sveta Novak Đoković, prolazi kroz pravu golgotu na australijskom kopnu, nakon što su vlasti te zemlje odlučile da mu uskrate boravak u toj zemlji, zbog navodno, netačno popunjenih formulara. I dok Novak u hotelu čeka rasplet situacije nakon što je uložio žalbu, iza kulisa se pomalja skandal koji bi mogao da uzdrma svet.

Naime, nakon što je Novak naišao na tretman kakav ne dobijaju niti zaslužuju ni mnogo niže rangirani teniseri, tema broj jedan u svetskim medijima je, hoće li se Novak ipak obreti na svom omiljenom turniru.

Iako je ogranizatorima bilo dobro poznato da se on nije vakcinisao, što je bio jedan od uslova za učešće na prvom Grend slemu u sezoni, Novak je podneo aplikaciju za izuzeće. Nakon vesti da je izuzeće odobreno, Novak je spakovao kofere, međutim, drama je počela baš u trenutku kada je sleteo u zemlju kengura.

Od navodnih spekulacija da je u pitanju pogrešno popunjeni formular, došlo se do mnogo ozbiljnije teorije, koja bi i te kako mogla da ima veze sa aktuelnim dešavanjima u Srbiji.

Naime, premijer Australije, Skot Morison, od 2018. godine u svoje redove dovodi bivšeg savetnika kompanije Rio Tinto, za odnose sa vladom, Džona Kunkela.

Nakon ovog saznanja, odmah su počele i prve spekulacije da je u pitanju osveta kompanije, zbog Novakovog glasnog protivljenja prisustvu ovog rudarskog giganta u dolini Jadra.

Novak je naime podržao proteste u Srbiji protiv dolaska Rio Tinta, a sada bi, sudeći prema nekim navodima, ovo moglo da mu se obije o glavu, tačnije, već je osetio posledice na sopstvenoj koži neigranjem na AO.

Da li su u pitanju zakulisne radnje, te da li je u pitanju zaista osveta ovog rudarskog giganta, teško je tvrditi sa ove distance, ali s obzirom da je u igri veliki novaci i ulog, teško bi se moglo zaključiti i da u pitanju nije igra svetskih moćnika, kao svojevrsna vrsta ucene.

I dok za sada zvaničnih podataka o ovome još uvek nema, niti se iko od zvaničnika oglasio baš ovim povodom, velikim poštovaocima Novaka Đokovića ostaje samo da čekaju rasplet od kojeg zavisi istorija tenisa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od gacikus u 07.01.2022 08:09:53 h
     0 

Cak i da je to samo naznaka, glavacke ih treba izbaciti iz Srbije a doticnom zabraniti ulaz