Glas Javnosti

KURTIJEV TEROR NA KOSMETU POSTAO NEIZDRŽIV: Raseljeni Srbi najavljuju tročasovne blokade na Merdaru

Politika
Autor: Glas javnosti

U znak solidarnosti sa sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, raseljeni Srbi sa Kosmeta na području kuršumlijske opštine najavili su za danas protest i blokadu puta na deonici magistralnog puta Niš-Priština umestu Rudare.

Kako je najavljeno u saopštenju za javnost, teror koji preživljava srpski narod na Kosovu i Metohiji postao je neizdrživ, a politika koju vodi Kurtijev režim najviše će, kako navode, naškoditi poštenom narodu na Kosovu i Metohiji bez obzira na nacionalnost.

U saopštenju za javnost Udruženja raseljenih Srba sa Kosova i Metohije sa sedištem u Kuršumliji zahteva se od vlasti u našoj zemlji da od međunarodnih organizacija zahtevaju zaustavljanje terora i hapšenje nevinih Srba na Kosmetu, uspostavljanje mira i poštovanje Rezolucije 1244 kao i stvaranje uslova za povratak raseljenih Srba na Kosovo i Metohiju.


"Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji.

Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama“, navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova I Metohije.

Glas javnosti/V02S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR