Glas Javnosti

DODIK: Nećemo uvoditi sankcije Rusiji

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će Republika Srpska nastaviti sa politikom neuvođenja sankcija Rusiji, te da neće dati saglasnost da to bude urađeno na nivou BiH.

"To, naravno, košta, i to vidimo kroz sankcije koje uvode SAD, ali smatramo da je ovo istorijski trenutak i da naša budućnost treba da se bazira na drugim postulatima, a ne trenutnim postulatima ili moranjima", rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je nakon sastanka sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom istakao da je protiv ratnih sukoba, te da sukob između Rusije i Ukrajine treba što pre da prestane.

"Mnogo je ljudi stradalo i ne nazire se završetak rata. Razumemo da je preko Ukrajine značajn broj zemalja Zapada uključen u sukob sa Rusijom i verujemo da je taj sukob napravio ozbiljne gubitke, te prekinuo privrednu i finansijsku saradnju", rekao je Dodik novinarima, prenela je Srna.

On je ponovio da rat treba što pre da se završi, jer on zaustavlja sve.

"Drago mi je što čujem i od Orbana da bi se moglo novcem koji se odvlači u Ukrajinu upotrebiti za mir i razvoj čitavog Balkana. Ostajemo neutralni oko sukoba i nećemo uvoditi sankcije Rusiji", jasan je Dodik.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR