Glas Javnosti

"GLAS" SAZNAJE! POTRES U SNS: Smenjen šef Izbornog štaba? (FOTO+VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

U Srpskoj naprednoj stranci već se uveliko pripremaju za aprilske izbore i već su pali prvi kadrovski rezovi.

Kako "Glas javnosti" nezvanično saznaje, smenjen je predsednik Darko Glišić, koji je bio šef Izbornog štaba Srpske napredne stranke. Mesto ovog i dalje predsednika Izvršnog odbora, ostalo je  upražnjeno za izbore zakazane za 3. aprila. Toga dana, najbitnijeg u političkom životu Srbije, održavaju se predsednički, parlamentarni i beogradski izbori.

Smena je usledila odmah posle referenduma za promenu Ustava u oblasti pravosuđa, održanog u nedelju. Rezultati referenduma su u pojedinim uticajnim krigovima naprednjaka ocenjeni kao katastrofalni jer je izlaznost bila 30,65 odsto glasača. Na referendumsko pitanje "Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?" odgovor "DA" zaokružilo je 59,71 odsto izašlih građana, dok je njih 39,26 zaokružilo "NE". Srpska napredna stranka je sve vreme vodila kampanju za "DA".



Ko će posle Glišića sesti u vruću fotelju šefa Izbornog štaba još nije odlučeno. Ali, zadatak njegovog naslednika neće biti nimalo lak, posebno ako se uzmu u obzir rezultati sa referenduma.

Darko Glišić, rođenji Ubljanin i inženjer geodezije, u politici je od 1997. godine kada je izabran za potpredsednika Okružnog odbora Srpske radikalne stranke za Kolubarski okrug. Od 2000. je predsednika Okružnog odbora SRS za Kolubarski okrug.


Predsednika Skupštine Uba je bio u periodu od 2005 - 2006. godine, da bi šest godina kasnije izabran zaprvog čoveka opštine.   



U Skupštini Srbije, kao narodni poslanik, proveo je dva mandata (2003 - 2008.). Cepanjem radikalne stranke, 2008. godine, postaje jedan od osnivača Srpske napredne stranke. Iste godine postaje i predsednik Okružnog odbora SNS za Kolubarski okrug. Bio je potpredsednik Izvršnog odbora SNS, a na Skupštini SNS, održanoj 28. maja 2016, izabran je za predsednika Izvršnog odbora stranke. Novembra 2021, na Skupštini SNS, ponovo je izabran na tu funkciju. 

Glišić je kum lidera SNS što je i Aleksandar Vučić potvrdio tokom jedne rasprave u Skupštini Srbije.

BONUS VIDEO Ispovest Majkla Babića iz grotla Melburna

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR