Glas Javnosti

POČETAK 3. SVETSKOG RATA ZAVISI OD RASPADA UKRAJINE: Predviđanje Dmitrija MEDVEDEVA!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Oružani sukob bi se nastavio posle kratkog vremena i pretvorio u pravi treći svetski rat, navodi ruski zvaničnik.

Ukrajina kao država će neminovno nestati, za to postoji nekoliko scenarija koji će odrediti da li će doći do trećeg svetskog rata, smatra zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Nedavno sam pisao zašto će Ukrajina nestati. Sada je vreme da kažem kako će Ukrajina nestati i koliki je rizik od nastavka sukoba u Evropi i svetu. To zavisi od toga kojim putem će se odvijati proces dezintegracije ove zemlje koja umire zbog izgubljenog vojnog sukoba", napisao je Medvedev na Telegramu.

Ukrajina će se, prema rečima Medvedeva, raspasti na jedan od dva načina. "Ili relativno sporom erozijom ukrajinske državnosti sa postepenim gubitkom preostalih elemenata državnog suvereniteta. Ili njenim momentalnim urušavanjem uz istovremenu propast njene državnosti", predviđa on.

U svakom slučaju, nastavio je političar, posle konačnog kolapsa Ukrajine moguća su tri scenarija.

U prvom slučaju, zapadni regioni Ukrajine "prelaze pod kontrolu nekih država EU, nešto poput anšlusa", kako se zvalo uključivanje Austrije u nacističku Nemačku, kaže Medvedev.

Istovremeno, ostaće izvesna "ničija" ukrajinska teritorija, stisnuta između Rusije i teritorija koje su dospele pod suverenitet evropskih zemalja, kaže on.

Preostali deo teritorije bez vlasnika najaviće sukcesiju od nekadašnje Ukrajine, njen međunarodni pravni subjektivitet i nameru da svim sredstvima vrati izgubljene zemlje, , misleći samo na one zemlje koje su ušle u sastav Rusije, opisao je Medvedev mogući razvoj događaja.

Ova "Nova Ukrajina" će odmah da izrazi želju da uđe u Evropsku uniju i NATO, što će se i dogoditi nakon nekog vremena.

Oružani sukob bi se nastavio posle kratkog vremena i pretvorio u pravi treći svetski rat, navodi ruski zvaničnik.

U drugom scenariju, prema rečima bivšeg ruskog predsednika, Ukrajina će nestati nakon završetka Specijalne vojne operacije u procesu njene podele između Rusije i država EU.

"Vlada Ukrajine bi se formirala u egzilu u nekoj od evropskih zemalja. Sukob se završava uz razumne garancije da se neće nastaviti u bližoj budućnosti, ali uz očuvanje terorističkih aktivnosti ukrajinskih nacista, koji će biti rasejani u državama EU koje su dobile zapadnoukrajinske zemlje", izneo je on potencijalnu situaciju.

Rizik od nastavka sukoba ili njegove eskalacije u treći svetski rat u ovom slučaju se može smatrati umerenim, rekao je Medvedev.

U trećoj opciji, dodao je, dešava se isto što i u prvom slučaju, ali "samo suprotno".

"Zapadne zemlje Ukrajine ulaze u sastav nekih zemalja EU. Narod centralnih regiona Ukrajine koje nemaju vođu, u okviru prvog člana Povelje UN, odmah proglašavaju samoopredeljenje pristupanjem Ruskoj Federaciji. Zahtev je odobren, a sukob se završava sa realnim garancijama da neće da se obnovi u dugoročnoj perspektivi", rekao je političar.

Nema drugih opcija od ovih tri, siguran je Medvedev.

"I to je već svima jasno, čak i ako je nekome na Zapadu neprijatno da to prizna. Možda smo privremeno zadovoljni drugom opcijom, ali nam treba treća", rezimirao je on.


Glas javnosti/R02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR