Glas Javnosti

POČEO "TRICIKL": Prvi festival stvaralaštva studenata umetničkih fakulteta u Severnoj Mitrovici

Vesti
Autor: Glas javnosti/ Kurir

Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici otvorio je prvi festival stvaralaštva studenata umetničkih fakulteta pod nazivom “Tricikl”, prenosi portal NSuživo.

U Galeriji Fakulteta umetnosti u Severnoj Mitrovici studentima, profesorima i gostima festivala obratila se Ester Milentijević, dekan Fakulteta umetnosti koja je predstavila program festivala i otvorila izložbu grafika studenata Akademije umetnosti iz Banjaluke.

Na otvaranju festivala prikazan je kratki igrani film “Polica”, Matije Lukača, u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda. Nakon toga student glume Avram Cvetković izveo je poemu “Bogojavljenje” Matije Bećkovića. U muzičkom delu programa učestvovao je violinista – vanredni profesor Fakulteta umetnosti Vladimir Koh zajedno sa svojim studentom Željkom Dabižljevićem.

Gost Festivala bio je Zoran Ilić, profesor iz Niša koji je izveo kaligrafski performans uz klavirsku pratnju Petra Ilića. Izložba će biti otvorena do 11. decembra. Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR