Glas Javnosti

PATRIJARH PORFIRIJE : Imperativ i obaveza je očuvanje Kosova i Metohije u granicama Srbije

Vesti
Autor: Glas javnosti

Patrijarh srpski Porfirije i arhijereji Srpske pravoslavne crkve (SPC) izneli su uverenje da rukovodstvo Srbije na čelu s predsednikom Aleksandarom Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uslovljavanja koja imaju za cilj uspostavljanje nezavisnosti Kosova i Metohije, saopštila je SPC.

„Duhovni vođa pravoslavnih Srba i prisutni arhijereji su još jednom ponovili poznati, jasan i nedvosmislen stav srpske crkve da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Srbije i da je njegovo očuvanje u granicama Srbije ustavna obaveza i imperativ kako za Crkvu, tako i za našu državu“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju SPC se navodi da je na praznik Svetog Jovana Krstitelja, Vučić posetio patrijarha srpskog Porfirija u Patrijaršijskom dvoru i učestvovao u molitvenom činu osvećenja slavskog kolača.



Predsednik Srbije je čestitao krsnu slavu patrijarhu, a potom njega i prisutne arhijereje izvestio da tokom dana ima važne i veoma ozbiljne sastanke o Kosovu i Metohiji.

U saopštenju se navodi da će SPC uvek podržavati rukovodstvo Srbije u nastojanjima da očuva Kosovo i Metohiju kao neotuđiv deo Srbije, kao i za saživot u miru i međusobnom razumevanju u skladu sa međunarodnim pravom svih građana koji žive na Kosovu i Metohiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR