Glas Javnosti

Otvoreno pismo predstavnicima opozicije koji su odlazili na sastanak sa načelnikom Milićem

Vesti
Autor: Glas javnosti

Beograd, 03.jun 2023.godine. Predstavnici Novog policijsko sindikalnog saveza danas su uputili otvoreno pismo predstavnicima opozicije koji se pre dva dana išli na sastanak sa načelnikom PU za grad Beograd.

   Podsećamo Vas da je jedan od zahteva građana koji se već nekoliko sedmica okupljaju i protestvuju protiv aktuelnog režima, i ostavka ministra policije Bratislava Gašića i razrešenje načelnika PU za grad Beograd kao indirektne krivce za dva neviđena masakra u Beogradu i Mladenovcu kojom prilikom je ubijeno desetine mladih.

       Otvoreno pismo prenosimo u celini.

Otvoreno pismo predstavnicima opozicije koji su odlazili na sastanak sa načelnikom Milićem,

  • poslaniku DS Srđanu Milivojeviću,
  • potpredsedniku Narodne stranke Miroslavu Aleksiću i
  • poslanici Slavici Radovanović

Poštovana gospodo, predstavnici naroda, sa razočarenjem smo saznali da ste išli na poklonjenje čoveku za čijeg mandata su se, u svojstvu načelnika PU za grad Beograd ili kao pomoćnika direktora, dogodila takva krivična dela da Srbija od svog postojanja ne pamti a da pritom baš nikada i ni zašta nije snosio nikakvu odgovornost.


Ne možemo a da Vas ne podsetimo da je Milić bio prvi čovek Beogradske policije kada se rušilo u Savamaloj, kada je pod misterioznim okolnostima ubijena Jelena Marjanović, kada je na teritoriji grada za čiju je bezbednost on zadužen formirana zloglasna grupa Veljka Belivuka koja je vršila neviđene masakre nevinih žrtava a poslednje u nizu su ubistva desetine mladih zbog kojih se ceo svet zganuo.

Gospodo, da vas podsetimo, taj isti Milić je bio visokopozicioniran i kada je vršen teror i progon a potom hapšenje i šikaniranje najjačeg policajca u Srbiji inspektora Jovića za čiju misterioznu smrt tužilaštvo nije htelo da se pobrine da ispita do kraja, potom hapšenje i progon jednog od najboljih inspektora Zdravka Rajevića i to samo zato što je pokušao da Zvonka Veselinovića, u skladu sa zakonima, „operativno obradi“.

Da li hoćete i da li vam nešto znači da vam nabrajamo danima zlodela koja su se dešavala pred nosom Veselina Milića a za šta je u skladu sa Zakonom bio u obavezi da reaguje i na vreme spreči?

Molimo vas, u interesu građana Srbije, kažite javno da li vas je gospodin Milić fascinirao svojim „Al Kapone stavom“, sa jednom rukom u džepu, sa skupocenim satom i odelom, da li Vam je ponudio viski kao ocu pokojnog inspektora Jovića uz utešne reči „neka toga, batali to, ajde da mi nazdravimo po jednu“? Ili vas je vodio po Dedinju da vidite njegovo bogatstvo koje je stekao od policijske plate?

Pogledajte malo više ruku koju ste spajali sa Milićevom, da li vam jos stoji krv na njoj sobzirom da su Veselina Milića kao i njegovog ministra Gašića ruke „krvave“ ne do lakta već do ramena?

Zašto ste odlazili kod Veselina Milića? Da tražite da policija obezbeđuje proteste? Da li ste svesni šta ste tražili? Tražili ste vazduh da dišete. Ne, vazduh se ne traži, vazduh svi udišemo. Eto tako slikovito može da se pojasni vaš odlazak na noge „dželatu“ jer zadatak policije i jeste da sprovođenjem Zakona održi stabilan javni red i mir i zaštiti živote svih građana bez obzira na versku, etničku, seksualnu, političku ili bilo koju drugu pripadnost.


I još nešto gospodo, deklarišete se da se borite protiv zloglasnog režima na čelu sa Aleksandrom Vučićem a odlazite na noge njegovom savetniku. Da li mislite da je to normalno, da su vaše namere časne i poštene?

Ajde da vam ovo prođe kao da ste to uradili u neznanju jer nemate oko sebe iskrene i prave profesionalce da vas posavetuju. Nemojte molimo vas takve propuste da pravite, narod vam to neće oprostiti.

E, i ovo da ne zaboravimo…pozovite danas na protestu da se narodu obrate Veselin Milić, Bratislav Gašić i Aleksandar Vučić, i to kažite da su vašom upornošću dovedeni da se obrate narodu i gledajte šta vas čeka od tog čanog, poštenog i napaćenog naroda koji je konačno ustao i rekao DOSTA diktaturi, diktaturi nad pravom i pravdom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR